keskiviikko 8. elokuuta 2012

Koruhurahdus. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Korut ja etenkin siis helmikorut ovat tylsien, keski-ikäisten kotirouvien juttu. Ei siis lainkaan sovi mulle, koska mä en ole...no ainakaan vielä keski-ikäinen!

Tunnen muutaman korujen tekoon "hurahtaneen" ihmisen, mutta koskaan en ole heidän hurahdustaan oikein ymmärtänyt. Helmikorut on a) aika rumia ja b) ne sopii lähinnä 40+ vuotiaille c) itsetehtyinä kalliita, koska kirppikseltä koruja saa halvemmalla d) kuka semmoisia edes jaksaa näperrellä?

Onneksi mulla ei ole tapana sanoa "ei koskaan".

Kävipä sitten niin, että osallistuin lomareissullamme Piiamarillan järjestämälle korukurssille. Ja tässä sitä nyt sitten ollaan. Hurahtaneena! Kyllä mä hurahtanut olen ollut jo varmaan laitokselta saakka, mutta tällä kertaa hurahduksen kohteena on siis korujen teko :D

Tästä se kaikki alkoi, eli tein itselleni korukurssilla kauniin (kyllä, se on kaunis, vaikka se onkin helmistä tehty) korun lasihelmistä. Värin valinta oli aluksi todella vaikeaa, koska en tykkää monestakaan väristä. Mutta lähdin pohtimaan asiaa siten, että mitä värejä löytyy vaatekaapistani, eli tein korun, joka sopisi muutamaan tunikaani.


Kovinkaan montaa korua mulla ei ole, mutta monasti olen harmitellut sitä, että multa puuttuu ruskea rannekoru. Ruskeita kaulakoruja kyllä on, mutta rannekoru on tosiaan uupunut. Vaan eipä uuvu enää. Ihan ei mennyt suunnitelmien mukaan tuo toteutuspuoli, mutta onneksi oli Piia apuna...näin lopputuloksesta tuli oikein kiva.


Lopuksi tein esikoiselle vielä korvikset. Olivat likalle oikein mieluisat.


Piiamarillan putiikista lähti tällainen arsenaali koruntekovälineitä mukaan...


...ja kotiin päästyäni kävin tekemässä vielä vähän täydennyksiä Tiimarissa.


Kotona aloitin ihan helpoista töistä, jotta ei menisi pahasti pieleen. Tein siis muutamat korvikset.




Seuraavaksi aivan tajuttoman kivan kaulakoru + korvikset setin. Helmet ovat sellaista "säröistä" lasia ja valo kimmeltää niistä todella kauniisti. Sitä en valitettavasti saanut kuvassa näkymään.


Esikoiselle löysin kirppikseltä 0,50€/kpl-hintaan hello kitty riipuksia...niistä tein likalle uudet Kitty-korvikset.


Tein myös muutaman osittain kierrätysmateriaaleista tehdyn avaimenperän lahjaksi läheisille.



Koruarsenaali vaati vähän täydennystä, joten kipaisin kaupoilla.


Ja sitten ei muuta, kuin testaamaan uusia vehkeitä.

Lasihelmiin taiteilin rautalangasta tuommoiset "kiinnityskoukut" (hippasen on tuo sanavarasto vielä hukassa), jonka lisäksi tein 4 kiinnitysrengasta, yhden tuplarenkaan ja sitten joita muita söherryksiä. Niiden nimiä en muista. Kokeilin myös tehdä tuollaista lukkohärpäkettä, mutta tuo ei kyllä nyt ollut ihan mun juttuni :D Ehkä sitä kuitenkin sitten oppii, kun riittävästi yrittää?


Lopuksi kokeilin vielä karkaisua.

Ennen                                                                             Jälkeen



Myös pikkutytöt innostuivat taas tekemään koruja. He tekivät jo aiemmin valmistuneisiin käsikoruihinsa sopivat kaulakorut. Niiiiiin on nättiä nyt, kuulkaas :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti