torstai 9. elokuuta 2012

Muutama kirppislöytö ja tuunattava nukketalo

Löysin tällä kertaa todella edullisen Meandin paidan, joka siirtynee nätin printtinsä ansiosta heti yhdeksi suosikkipaidoista. Mikäli paita säilyy käytössä ehjänä, voisin tehdä siitä sen jälkeen vaikka hameen, sillä nyt se on mahdollista, koska mulla on ihka ikioma SAUMURI <3

Langat olen koneeseen jo pujotellut (eikä ollut onneksi edes vaikeaa) mutta muutoin en ole sitä vielä ehtinyt testaamaan. Mutta eiköhän sillä yhden paidan mekoksi tuunaa :)

Me&I paita 86-92 cm 1,90€

M.O.S mekko 104-110 cm 1,30€


EXIT paita 116 cm 1,30€

H&M toppi 116 cm 2€

Zara mekko 118 cm 1,20€

Only toppi 2€

Hiusklipsit 1€


Koska erilaisia projekteja ei voi koskaan olla liikaa, niin kävipä sitten niin, että innostuin vahingossa tuunaamaan tytöille nukketaloa. Jos voisin, niin ottaisin kyllä kaiken kunnian kekseliäisyydestä, mutta idea syntyi kyllä täysin vahingossa.

Olen jo jonkin aikaa pohtinut, että haluan eroon Ikean Trofast lelunsäilytyshäspäkästä (kuva), jonka ostin käytettynä noin 1,5v sitten. Päätin sitten ryhtyä tuumasta toimeen...tyhjensin hyllykön ja nostin sen pystyyn, jotta sain sen siirrettyä huoneen toiseen päähään.

Ja siinä se sitten oli. AIVAN selvä nukketalo! Eikö olekin!Olen itse tehnyt sellaisia Barbie-kokoisia puisia huonekaluja ja jotakin pientä Mailegiäkin meiltä löytyy, joten osa kalusteistakin olisi jo valmiina. Ja ne mitkä puuttuu, voin tehdä itse. Ja ainahan on olemassa myös kirppikset, joista löytyy varmasti kaikkea kivaa nukketaloon.

Esittelin idean lapsille ja he innostuivat. Barbienukkeja tms. meillä ei tosin enää esikoisen muutamaa Moxia lukuunottamatta ole, koska olin joutua suljetulle osastolle niiden kaikenmaailman pikkukenkien ja vaateriepujen vuoksi, joita oli aina siellä, mihin minä astuin. Mutta meiltä löytyy kyllä samaa kokoluokkaa olevia nalleja, joita olen itse lapsille tehnyt.

Nallet kelpasivat, mutta tytöt ristivät talon silti ponitaloksi. Aika näyttää, mitkä kaikki öttiäiset siellä sitten lopulta asuvat, kun talo valmistuu :)

Nukketalon katot ja lattiat ovat täynnä reikiä, jotka haluan piiloon. Eli jotakin pitää niiden päälle keksiä. Myös seinät kaipaavat tapettia ja kaipa sitä jotakin muutakin keksii, kun hetken miettii. Kirppikselle lähdin ns. avoimin mielin, eli ideana oli katsoa, mitä vastaan sattuu tulemaan ja suunnitella nukketaloa sitten sitä kautta lisää.

Ihan ensimmäisenä löysin tapetin. Tapetti on aivan älyttömän rumaa pieniprinttistä kukkatapettia, joka sopii kuin nenä päähän nukketaloon. Koskaan en moista omalle seinälleni huolisi (tai no, ehkä ulkohuussiin) mutta nukketaloon se on kuin tehty. Kuvion kokokin on täydellinen.

Rulla tapettia 3€

 Löysin myös liinan, joka tulee nukketaloon matoksi, sekä 2 pientä kehystä, joista tulee seinille taulut.


Liina 1,20€, taulut 1€/kpl

6 kommenttia:

 1. Jännä nähdä millainen nukkekoti tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on...kun en itsekään vielä tiedä sitä lopputulosta :D

   Poista
 2. Rautakaupoissa ainakin on sellaisia puulattiaa muistuttavia kontaktimuoveja rullissa, joilla olen meidän nukkekodin lattiat näppärästi päällystänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kontaktimuovia pohdin, mutta en tiedä kestääkö se noisen reikine kohdalta...jos siihen siis jollakin terävällä huonekalunjalalla törkkäsee. Lisäksi pitäisi sitten listottaa se kontaktimuovi pysymään paikoillaan, koska tuossa matskussa se herkästi alkaa irtoilemaan reunoilta.

   Näillä näkymin ollaan saamassa erään tutun remontin johdosta ihka oikeaa lattiamattoa. Mutta jos ei saada, päädyn mahdollisesti vahakankaaseen? Ehkä :)

   Poista
 3. Kivoja löytöjä ja keksintöjä :P
  Tuosta me&i tunikasta tuli jo vaikka mitä kaikkea kivaa mieleen :D Ratkomalla hihat, saat niistä pipot ommeltua, sit yks värisestä trikoosta uudet hihat tilalle (joko lyhytet tai pitkät) ja rimpsua helmaan niin on mekko valmis ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Slooooouuuu daaaaauuuunnnn! Mulla loppuu taidot kesken, eli tuommoisiin en pysty enkä kykene :D

   Hihat on kovin vaikeat, mutta kyllä mä pipoon pystyn :D :D

   Poista