torstai 11. marraskuuta 2010

Iso moka ja ohikulkevat Muumit

Kävin taas tekemässä lisäyksiä ja siistimässä pöytäni PikkuSiilissä, tehden samalla emämokan. Mä en alkuun kiertänyt kirppistä ollenkaan, vaan menin suoraan sille omalle loosilleni...ja se oli BIG MISTAKE!!!

Siinä loosia siivoillessani ja uusia tuotteita hinnoitellessani huomasin erään naisen ostoskärryissä ison Muumipapan ja Muumimamman. Muumeilla oli korkeutta varmaankin noin 40 cm, eli ne olivat ihanan isoja! Saattaa olla, että aloin siinä kohtaa vähän vihertämään, mutta kun silmiini osui Muumien hintalaput, oli naamastani loistava vihreä valo nähtävillä varmasti putiikin toiseen päähän saakka. Ne maksoivat nimittäin vain 3 euroa kpl :O

Voi että, kun mua harmitti. En muista kyllä koskaan kokeneeni harmistusta, vaikka toki olen ennenkin muiden kärryissä hyviä löytöjä nähnyt...mutta tällä kertaa tosiaan kyllä harmitti. Keskimmäinen kun olisi ihan varmasti tykännyt niistä Muumeista ja ne olisivat sopineet asukkaiksi hänen prinsessalinnasänkyynsä. Mutta eipä siinä harmistukset auta, jos itse on ollut liian hidas.

Samainen rouva kärryineen tuli ohitseni noin minuutin kuluttua uudestaan, enkä ollut uskoa silmiäni...Muumit olivat poissa!!! Siinä kohtaa oli pakko pahoitella häiritsemistä ja tiedustella Muumien kohtaloa. Rouva kertoi sittenkin palauttaneensa Muumit takaisin loosiin ja kun sain tietää loosin numeron, niin melkosen rivakkaan tahtiin sinne liukenin. Ja siellä ne olivat...meidän uudet Muumit! :D Samassa loosissa oli myös pienempi Muumimamma, sekä IHANA iso pehmoheppa, jolla voi taapero ja vauvakin vähän kasvettuaan ratsastaa...myös ne molemmat halusivat muuttaa meille, joten pakkohan heidätkin oli ottaa mukaan :)

Mukaan tarttui myös 2 kirjaa ja Laalaa. Tuo Laalaa oli ikäänkuin pakko ostaa, sillä keskimmäinen ei suostu omaa Laalaataan lainaamaan kuopukselle lainkaan ja vauvallehan tulee paha mieli, jos hän ei saa ollenkaan leikkiä Laalaan kanssa. Kaikkia muita leluja keskimmäinen lainaa kenelle tahansa, mutta Laalaa on pyhä...siihen ei saa koskea kukaan muu kuin hän.
Totta puhuakseni Laalaan ostin lähinnä sitä silmälläpitäen, että pienet ovat näillä näkymin joutumassa hetkeksi päiväkotiin, kun olen menossa leikkaukseen, josta toipuminen vie viikkoja. Lasten laittaminen päiväkotiin tuntuu melko pahalta, sillä olen nimenomaan valinnut kotihoidon lapsilleni. Mutta tälle tilanteelle nyt valitettavasti ei voi mitään. Ajattelin, että keskimmäisen oloa ja eloa päiväkodissa varmastikin helpottaisi se, että hänellä olisi siellä unikaverina Laalaa, kuten kotonakin, joten siksi ostin uuden Laalaan.


 Muumimamma 3€ (pukinkonttiin)

 Muumipappa 3€ (pukinkonttiin)

Muumimamma 1,50€
Teletappi 1€
 Heppa 5€ (pukinkonttiin)

Puppe-kirja 1€, Muumikirja 2€ (pukinkonttiin)

8 kommenttia:

 1. Wau! Halpoja oli muumipehmot. Meillä on uutena ostettu joku pieni muumipappa ja nipsu ja ne maksoi jo noin 15e/kpl. :o Tuntuu et löydät niin hyviä leluja kirpparilta. Ite en oo oikein hyviä lelulöytöjä tehny.

  VastaaPoista
 2. Tosiaan oli kyllä halpoja :)

  Olen noita lelulöytöjä nyt pohtinut enemmänkin ja todennut, että eniten löydän niitä lastentarvikekirppikseltä ja siten, että käyn siellä tiheästi ja heti aamulla kun liike aukeaa. Silloin siellä on myyjät täydentämässä looseja.

  PikkuSiiliin jäi eilen Muumilaiva 10€ ja Brion puinen hella 5€...joten joku muukin pääsee tekemään hyviä ostoksia :) Meillä on nuo jo (kirppikseltä ostettuina ja maksoin kyllä enemmän) joten jätin ne ostamatta :)

  VastaaPoista
 3. Ohoh, Brion puuhella 5e on kyllä tosi edullinen!

  Ja Muumitkin oli edullisia, vaikka tuntuukin että oikeasti kirppiksillä pehmoleluja suunilleen annetaan kaupan päällisiksi koska kaikilla on nurkat täynnä niitä.

  VastaaPoista
 4. Niin oli! Pohdinkin että onko joku tuttu jolle sen olisi voinut ostaa, mutta ei tullut mieleen :)

  Aika paljon niitä pehmoleluja tosiaan on...paisti nyt kun hakusessa on Hipsu, niin sitä ei tunnu löytyvän. Mutta eiköhän sekin joku päivä vielä jostakin ilmesty :)

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo ohi seilaavat muumit juttu :) ja ihania pehmoja, kelpais meillekkin jos ei ennestään olis jo noita turrokoita joka paikka täynnä :)

  Mä kävin vähän aikaa sit kans kirppiksellä ja näin siellä yhden mikä ois miehen mieleinen mutten sit ostanut kun en ollu varma onko miehellä jo se. No kerroin miehelle et siellä on semmonen myynnissä et onko sulla jo se, no ei ollu ja mä tietty seuraavana aamuna ramppasin kirpparille sitä metsästään ja kun mä pääsin se loosin luo, siinä on pari miestä mun edessä ja mä tietysti toivon et eivät ota sitä mitä mä lähdin metsästään ja kun mä pääsen siihen loosille se on poissa :( koko loppu kiekan toivoin et se on vaan joutunu johonkin toiseen pöytään mut ei löytyny ja manaan et miksen ostanu sitä ekalla kerralla, ja mitä tekee mies, kun pääsen kotiin. Nauraa mulle :O sitten se tunnustaa et no hän kävi siellä sit iltapäivällä ostaas sen :D

  Taevahan Tosi

  VastaaPoista
 6. Onneksi kuitenkin sait Muumit! :D
  Minä repeilin tuolle otsikolle :D:D:D..."ohikulkevat muumit" :D.

  Minulle kävi samantyylinen moka joskus paikallisella kirppiksellä. Seinustalla päädyssä istui ylimmällä hyllyllä maailman ihanin, ISO ja aivan uusi (siltä se näytti) Smurffipehmo. Se oli oikeasti ainakin 90 cm korkuinen ja puoli-ilmainen. Hinta juuri joku naurettavat 4 tai 5 euroa. Näin sen jo sieluni silmin meidän sängyllä istuksimassa...Olin kuitenkiin tehnyt sen virheen, että olin lähtenyt lähikirpparille ilman rahapussia vain omaa myyntipöytääni siistimään. Sillä menttaliteetilla, ettei "sieltä kumminkaan mitään ostettavaa löydy". Mutta kuinkas sitten ollakaan, minun tuurillani se saakelin Smurffi oli tuotu myyntiin juuri silloin kun minulla ei rahapussia mukana ollut.
  Otin fillarin kirpputorin edestä ja runnoin kieli vyön alla 500 metrin päähän kotiin, sieppasin kukkaron ja poljin takaisin kirppikselle, mutta kuten arvata saattaa, oli Smurffipoika jo matkustanut autuammille maille. JOKU OLI EHTINYT OSTAA SEN!! :(

  En nähnyt sini-valkoista poikaa enää koko kirpparilla vaikka kävin joka nurkan läpi. Olisin varmasti raastanut sen pahaa-aavistamattoman ostajan sylistä itselleni. NIIIN hieno se oli.

  Mitä tästä opimme, en KOSKAAN lähde kirpparille ilman lompsaa tai parin euron kanssa, JUURI silloin sieltä löytyy taatusti joku helmi. Minulla on vieläkin raastava ikävä jättiSmurffiani :(.

  Asiasta appelsiiniin. Blogisi on mielenkiintoinen. Selailen sen aina säännöllisesti läpi. Minusta on tosi kiva, kun ilmoitat aina kuvien ja hintojen kera löytösi. Kertoo paljon enemmän kuin se, ettei esim olisi kuvaa ollenkaan.
  Mukavia kirppistelypäiviä jatkossa :)!

  VastaaPoista
 7. Kiitos PIIIIIITKÄSTÄ kommentista :)

  Harmi, ettei sun Smurffitarina päättynyt ihan yhtä onnellisesti :(

  Mäkin kävin siistimässä loosiani kertaalleen muistaakseni ilman pankkikorttia (blogissa olen kyllä tuosta tarinoinut) ja tuolloin jäi sitten yhdet ihanat kengät siksi ostamatta. Löysin tuolloin avaamattoman legopaketin, eikä käteistä ollut enää niihin kenkiin. Pohdin, että kengät ovat ehkä vielä seuraavallakin kertaa myynnissä, mutta legot eivät takuulla enää olisi, joten ostin tosiaan ne legot. Mutta mulla kävi kyllä tuuri, sillä kengät oli seuraavallakin kerralla vielä tallella ja sain ne siis ostettua :)

  VastaaPoista