sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Isompaa vaatekokoa ja myyjien kieroutta

Kävin taas vähän kiertelemässä ja etsisikelemässä uusia leluja. Mukaan tarttui myös muutama vaate ja itseasiassa tajusinkin tänään, että hiljalleen olisi aika alkaa ostelemaan keskimmäiselle kokoa 104 cm. Hän käyttää tällä hetkellä kokoa 92 cm, mutta vuodenvaihteen tiimoilla saamme todennäköisesti kaivaa seuraavan koon esiin. Kokoa 98 cm meillä rupeaa olemaan jo ihan kivasti, mutta kokoa 104 näkee huomattavasti vähemmän, kuin pikkukokoja, joten mielestäni ei ole lainkaan liian aikaista, jos ko. kokoa alkaa nyt jo etsiskelemään.

Löysin ihanan Muumitalopiparkakkumuotti-setin, joka oli niitä "pakko ostaa"-juttuja. Hintalapussa luki, ettei pakettia saa avata (oli teipattu kiinni), mutta että se sisältää kaikki osat. Mä olen kuitenkin riisunut vaaleanpunaiset lasit silmiltäni jo aikoja sitten, enkä usko ennen kuin näen...joten avasin pakkauksen. Mun mielestä siinä kohtaa, kun ostopäätös riippuu enää siitä, että onko ne kaikki osat tallella vai ei, saa paketin avata. Mä siis olin valmis ostamaan paketin mikäli kaikki osat olisivat tallella, mutta en tietenkään silloin, jos vaikkapa talon seinämuotti puuttuu. Ja koska myyjä oli erikseen kirjannut, että kaikki osat on tallella, myyjällä tuskin on enää mitään sitä avaamista vastaan tuossa kohtaa. Tai näin sitä ainakin voisi luulla. 
Tämä myyjä ei varmaankaan olisi halunnut että avaan paketin, sillä yllätys, yllätys, kaikki osat EIVÄT OLLEET paketissa mukana. Miten joku viitsii valehdella moisesta? :( 
Noh, sinänsä tämä ei haittaa, sillä paketista puuttui muumimuotit, enkä niitä niin kaipaa. Ne muumit olisivat kyllä olleet ihan jees, mutta talo oli pääasia. Ja koska kaikki talon osat oli paketissa mukana, ostin muotit pois. 

Tekisi mieli nyt kissankokoisin kirjaimin varoittaa ostajia myyjien kieroudesta, mutta on tässä tarinassa toinenkin puoli. Koen nimittäin itse olevani rehti myyjä. Pääasiassa tahrallista vaatetta en edes myy, mutta jos myyn ja tahran olen huomannut, kerron siitä hintalapussa. Kun myyn palapelejä, lasken palat etukäteen tai pyydän esikoista kokoamaan palapelin jotta näen kaikkien palojen olevan tallella. Käyn myös läpi lautapelien kaikki osat, jotta voin luvata ettei mitään puutu. Ja tämän lupauksen kirjaankin hintalappuun tekstillä kaikki osat/palat tallella. Jotta kyllä meitä rehellisiäkin myyjiä on. Mutta koska koskaan ei voi tietää onko ko. loosin myyjä rehellinen vai ei, niin aina kannattaa tarkistaa tuotteen kunto kaikilta osin. Yleisin (ja ärsyttävin) tapa on 
peittää tahroja hintalapputarroilla, joten kurkatkaa niiden hintalapputarrojen alle. Mä itse olen niin inhottava akka, että mikäli löydän nätin vaatteen ja hintalapun alle vilkaistuani näen tahran, jätän vaatteen ostamatta ja siirrän hintalappua niin, että muutkin näkevät, mitä myyjä todellisuudessa myy.

Ostin tänään kolmesta eri loosista muumipalapelejä. Kaksi pallapeliä oli laatikoissa ja toisen päällä oli lupaus siitä, että kaikki palat olisivat tallella. Toisessa ei lukenut siitä mitään. Laskin palat ja kaikki palat olivat ilokseni tallella...jotta kyllä niitä rehtejäkin myyjiä on :)

Lisäksi löysin pussillisen legoja. Ne olivat sellofaanin sisällä, joten niiden laskeminen ei onnistunut. Niinpä ostin ikäänkuin sian säkissä. Näin muutaman auton ja muutamn ukkelin, joten arvioin, että se kokonaisuus on ihan hintansa väärtti...ja kyllä se sitä mielestäni sitten olikin. Löysin myös pienen lisäyksen Little People-sarjaamme, sekä vaippapaketin keskimmäiselle. Likka ei vaippoja juurikaan enää käytä ja kun käyttää, on päällä lähinnä kesto, mutta yöt mennään kertistellen.


Kuopukselle:

 H&M Snoopy neuletakki 86 cm 0,50€   KCL

 H&M mekko, uusi 2€   KCL


Keskimmäiselle:

 H&M huppari 92 cm 1€   KCL

 Lindex housut 98 cm 1€   KCL

 H&M t-paita 104 cm 1€  EK

H&M huppari 104 cm 3€   EK


Lelut yms:

Mumitalo piparkakkumuotit 6€   EK
 Muumi-palapeli 2€   EK

 Muumi-palapeli 2€   EK

 Muumi DVD, uusi (muoveissa) 2,50€   EK (pukinkonttiin)

 Fisher Price kippiauto 1€  EK

 Muumi palapelit 1,50€/ kpl   EK (pukinkonttiin)


 Legoja 14€   KCL (pukinkonttiin)
(3 autoa, 6 ukkelia, 14 muuta erikoispalaa, 60 paruspalikkaa, 2 pikku-legoa)

 Little People-sarjaa 2€   KCL (pukinkonttiin)


Kotiin:

Tuikkulyhty 1,80€   EK
Libero vaippapaketti, uusi 7€   EK

14 kommenttia:

 1. Hyvin taas olet löytänyt. Itse kanssa lähes aina tarkastan että kaikki osat/palat ovat tallella. Huolimatta siitä mitä luvataan. Kerran itselleni kävi niin että myymäni haalari (1e) löytyi toiselta kirpputorilta ja siinä oli hintaa 6e, no ei siinä mitään, mutta myyjä oli unohtanut/ei ollut huomannut, että olin laittanut hintalapun myös haalarin sisälle niskan kohtaan... :D Komeasti näkyi siellä se minun halpa hintalappu.

  VastaaPoista
 2. Trokarilta pienoinen moka :D

  Mäkin olen miettinyt että monestikohan mun loosin tavaroita päätyy jollekin toiselle kirppikselle suoraan myyntiin. Toisaalta mulle on se ja sama kuka niitä ostaa, sillä mä olen saanut niistä tuotteista kuitenkin sen hinnan, mitä olen halunnutkin. Toisaalta sitten taas kun mun tarkoitus on se, että joku saa hyvää tavaraa kohtuuhinnalla, eikä se toteudu, jos joku trokari käy tyhjentämässä loosin.

  Olen kyllä miettinyt asiaa siltäkin kannalta, että tuskin ne kirppistrokarit mitään miljonäärejä on...joten eiköhän se raha sitten heillekin ole tarpeen :)

  VastaaPoista
 3. Olen ostanut samanlaiset muotit kaupasta ja minunkaan pakkaukseen ei kuulunut , kun noi talonosat. Eli tuohon ei oikeastikaan kuulu ne muumit. Eli ei ole huijattu :)

  VastaaPoista
 4. Hei
  Ihania löytöjä olet tehnyt jälleen kerran.Mukava käydä lukemassa:)Anne

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: No jopas...tuossa pakkauksessa kyllä nimenomaan lukee seuraavasti: pakkaus sisältää Muumitalomuotit, sekä 2 muumimuottia.
  Eli kyllä tuohon ne muumimuotitkin kuuluu.

  Netistä löysin pakkauksen, joka näytti samalta, mutta joka sisälsi 4 muumimuottia, jotta noita taitaa olla useampi, ihan samannäköinen pakkaus joiden sisältö sitten vaan on eri :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi (Anne): Kiitos kommentista ja mukavaa jos viihdyt blogissani :D

  VastaaPoista
 7. Joo, mäkin aina yritän tarkistaa, ja kun käyn pääosin live kirppareilla, niin siinä voi sitten aina kysellä myyjältä suoraan.
  Välillä on sitten tilanteita jolloin ei voi tarkistaa asiaa (esim. 1000 palan palapeli) niin silloin hinnan on oltava kohdillaan niin että riskin otto kannattaa.

  Eikö sinua muuten häiritse itsepalvelu kirppiksillä että et voi tinkiä ollenkaan? Tuossa piparimuotti asiassa olisin nimittäin alkanut tinkiä hintaa alas kun olisin huomannut että puuttuu osa :-))

  VastaaPoista
 8. Ei häiritse se, ettei voi tinkiä...kun mä olen muutoinkin vähän huono tinkimään :D Kyllä mä välillä innostun, mutta monasti ne hinnat on niin edullisia ettei niistä edes kehtaa tingata. Myyjä kun kuitenkin näkee aikaa ja vaivaa ensin hinnoitellessaan ja sitten vielä itse myydessään tavaroitaan...eikä ne myyntipaikatkaan ihan ilmaisia ole :)

  Tuo piparimuottisetti oli kyllä melko kallis ja siitä olisinkin tinkinyt hintaa alemmas :D :D Mutta toisaalta siitä tulee varmasti iloa sen 6 euron edestä, sillä keskimmäinen tulee olemaan ihan haltioissaan kun saa Muumipiparitalon :D

  VastaaPoista
 9. Ihana tuo h&m:n mekko ja tuommonen tähti huppari oli meilläkin muksulla pienenä :) ja hienoja löytöjä muutenkin, erityisesti nuo duplot ja vene :) Mä en osta just tuon takia ikinä mitään kovin kallista kirppikseltä kun en luota et se tavara on kuitenkaan sitä miltä näyttää, siinä on jossain tahra jota et siinä valossa huomaa tai sit siitä puuttuu just osia tai sit se vaate on niitä iloisia riepuja jotka värjää muunkin pyynkin pesussa :(

  Taevahan Tosi

  VastaaPoista
 10. Mä en ole ennen tuota H&M mekkoa missään nähnyt...yleensä olen tietoinen aina siitä, minkälaiset on kuluvan kauden H&M mekot, mutta nyt en enää näemmä ole. Mitä tästä voimmekaan päätellä...mä käyn ihan liian harvoin enää vaatekaupassa, kun ostan niin paljon nykyään kirppiksiltä :)

  VastaaPoista
 11. Halpahallissa maksoi tuo piparkakkumuottijuttu 8,5e.

  VastaaPoista
 12. Kiva juttu, että sen saa sieltä edullisesti. Voi kun meilläkinpäin olisi Halpahalli, mutta kun ei ole :(

  Onneksi on siis kirppikset :D

  VastaaPoista
 13. Kivoja löytöjä :D Itse kun tossa viime viikolla kirpputorilla kävin niin huomasin että yhdessä hintalapussa luki "pieni reikä niskassa" No en pahemmin sitä reikää niin siellä niskassa nähnyt mutta kun aloin tarkemmin tutkia vaatetta, hihasta löytyi älytön reikä :D Ja noita on kyllä paljon että likatahran/reijän päälle hintalappu.:/

  VastaaPoista
 14. No voihan harmi, että kävi noin :( Toivottavasti ei ollut kovin kallis vaate.

  VastaaPoista