sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Elämäni kamalin kirppiskokemus ja uudenvuodenlupaus

Tein tänään erittäin pikaisen kirppiskierroksen. Kierros oli pikainen lähinnä siksi, että kirppiksillä oli käynyt myyjäkato ja tyhjiä looseja taisi olla enemmän, kuin täysiä. Tai siltä se ainakin tuntui.

Ensimmäisenä kävin KCL:ässä, josta löysin pienen kuusenjalan joulukuuselle. Olin suunnitellut ensi jouluksi alakerran ison kuusen liäksi yläkertaan pikkukuusta, joten löytö oli oikein osuva :)Kuusenjalka 1,50€ 


Seuraavaksi kiersin Eurokirppiksen, josta löysin itselleni uuden paidan. Tarkoitukseni on ottaa loosi tavalliselta hyllykirppikseltä, jotta voin viedä myyntiin muutakin, kuin lastenvaatteita ja leluja. Kävinkin siis sitä varten eilen vaatekaappiani läpi ja löysin useamman paidan, jota en enää halua käyttää...eli täydennettävää taas riittää :)

Only paita 3€


Kolmantena päätin mennä katsomaan uutta kirppistä, jossa en ollut vielä koskaan käynyt. Kirppis sijaitsi Raisiossa ja se oli nimeltään "KIRPPIS UUSI". Ajattelin sen olevan vähän vastaavanlainen, kuin mitä KCL, KCM ja Eurokirppis ovat, mutta olin niin väärässä, kuin olla vaan voin.

Kirppis olikin pieni ränsistynyt puutalo, joka ei ollut lainkaan sitä, mitä olin odottanut. Kirppikselle mentäessä oven jälkeen oli edessä viltti ikäänkuin verhona. Tämän verhon olemassaolon syy kävi hyvin nopeasti sisälle mentäessä selväksi. Kirppiksellä (siis siellä sisällä) oli niin kylmä, että jouduin laittamaan hanskat käteen. Myös myyjällä oli sisällä ollessaan täysi ukovaatetus päällään.

Katselin hetken hölmistyneenä ympärilleni ja totesin, etten osta sieltä paikasta mitään. Ikinä.

Kirppiksellä oli vaatteita erilaisissa kasoissa ja pinoissa ja siellä haisi. En tiedä johtuiko haju siitä talosta, vai niistä vaatteista, mutta melko varmaa on, että oli hajun aiheuttaja sitten kumpi tahansa, niin haju tarttui varmasti toisesta toiseen.  Kirppis oli hyvin epäsiisti, pimeä, enkä keksi siitä kerrassaan yhtään hyvää sanottavaa, vaikka yritän. Ei ole kivaa antaa suurella kädellä pelkkää miinusta, mutta kun en valitettavasti muutakaan nyt voi.

Tiedättekö sen tunteen, kun mukamas kutisee ja on pakko raapia itseään? Kirppikseltä poistuessani koin tämän tunteen. Vieläkin kun asiaa ajattelen, tunnen pakonomaista tarvetta raapia.

Tuon kirppiskokemuksen jälkeen ymmärrän hieman paremmin niitä ihmisiä, jotka eivät käy kirppiksellä, koska eivät voisi kuvitellakaan ostavansa jonkun muun vanhoja vaatteita itselleen. Ymmärrän niitäkin, jotka sanovat että kirppiksillä haisee. Niitäkin koen ymmärtäväni nyt paremmin, jotka pelkäävät kantavansa kotiin erinäisiä ei-toivottuja ötököitä kirppisvaateissa.

Toisaalta taas olen onneksi sikäli onnekkaassa asemassa, että tiedän myös paremmasta. Kirppiksen pihalta pois kaartaessani totesin, että onneksi meillä on mm.PikkuSiili. Se on aina kaunis, siisti ja viihtyisä.


Päätin vielä piipahtaa ohi ajaessani Raision Aarre-aitta Kirppikselle. En löytänyt sieltä mitään kiinnostavaa, joten se oli hukkareissu. Ulos kävellessäni totesin, ettei asiakkaita oltu ajateltu enää kirppikseltä poistumisen jälkeen. Ko. kirppikselle mennään maantasalta, mutta sieltä poistutaan kakkoskerroksen kautta. Kukaan ei ollut luonut lumia kakkostasanteelta, jolloin talsin sitten lumisia portaita alas toivoen että edes suunnilleen pysyisin pystyssä. Koin muutaman extremen hetken, mutta onneksi pääsin alas ehjin nahoin.

Eikä muuten saanut tämänkään kirppis siisteystasostaan plussaa...melkoisesti tarrasi tälläkin kirppiksellä villakoirat nilkkoihin kiinni. Myyjä oli uppotuneena kirjaansa sen ajan, kun asiakkaita ei ollut tiskillä palveltavana (asiakkaita oli tasan 3 koko kirppiksellä) joten aikaa kyllä olisi siivoamiseenkin ollut.


Muutama päivä sitten googlettelin netin ihmeellistä maailmaa, sillä kaipasin lastenhuoneeseen säilytysjärjestelmää leluja varten. Meillä on Ikean Expeditiä ja yhtenä vaihtoehtona pidinkin sen hommaamista lisää. Mutta vähintäänkin yhtä hyvänä, ellen jopa parempana ideana pidin Ikean Trofast-sarjan ostamista. Siitä "portaikkomallisesta" kalusteesta en pidä, mutta Trofastia on saatavana muunkinlaisina ja niitä lähinnä pohdin. Googletteluni tuotti tulosta ja löysin lähiseudulta etsimäni. Tänään meille siis kotiutui tämä:

Ikea Trofast-runko ja 3 hyllylevyä 20€

Mielestäni melko edullista, sillä kaluste on täysin uudenveroinen (en löytänyt siitä naarmuakaan!) ja se maksaa uutena 49,95€ + hyllyt 6,95€ 2 kpl/paketti.

Meillä on jo valmiiksi Trofast-sarjan lelulaatikoita, jotka kuuluvat tuohon kalusteeseen, mutta muutama matala ja yksi korkea pitää vielä ostaa lisää. Saattaa olla että tähän hätään noilla hylylevyillä ei ole meillä käyttöä, mutta myöhemmin saattaa olla, joten en hukkaa niitä kovinkaan kauas :)Pohdin pitkään minkälaisen uudenvuodenlupauksen teen. Lopulta päädyin lupaamaan, etten osta lapsille kirppikseltä ainuttakaan lelua, peliä tai kirjaa tammikuussa. Pääsin jo tänään testaamaan lupaukseni lujuutta, sillä löysin Astrid Lingrenin kirjan: Vaahteramäen Eemeli, hintaan 1€. Ei ollenkaan paha, mutta sinne se jä kirppikselle jonkun muun ostetavaksi :D


6 kommenttia:

 1. Ompa ollu harvinaisen karu kirppis :O hrrr.. joskus tuommosiin aika sotkusiin paikkoihin törmää mut tuo taitaa kyllä nyt vetää pohjat :(
  Kivannäköinen tuo trofast :)

  Taevahan Tosi

  VastaaPoista
 2. Jep...melko epämiellyttävä oli :(

  VastaaPoista
 3. Hyi mikä kokemus :(. Itsekin olen käynyt yhdessä todella sottaisessa paikassa (Oulu), enkä toiste käy...

  VastaaPoista
 4. Hyrrr...ikävää, että samanlaisia paikkoja on muuallakin.

  VastaaPoista
 5. voisitko suositella jotain hyvää kirppistä siinä mielessä että sinne ois kiva viedä vaatteita myyntiin ??!! turun seurulla mahd. lähellä raisiota ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos lastentarvikekirppistä etsit, niin ehdottomasti Pikkusiili.

   Jos sekatavarakirppistä, on oikes suunta Kirppis-Center Länsikeskus. Näissä itse tykkään myydä ja niitä voin siis muillekin suositella :)

   Poista