tiistai 4. tammikuuta 2011

Nostalginen lämpöpussi ja uuteen kirppikseen tutustumista vol. 2.

Pyörähdin eilen PikkuSiilissä siistimässä loosiani ja tiedustelin samalla tämänhetkistä myyntiä. Se oli reilut 73€, mutta kun en muista lainkaan, että monenko päivän myynti se on, niin paha mennä sanomaan onko se hyvä vai huono. Mutta ainahan se on kotiinpäin jotta sitä kautta mikä tahansa summa on hyvä :) Olen tässä nyt kahden vaiheilla...jatkaakko, vaiko eikö. Periaatteessa myytävä ei lopu kyllä kesken, mutta mulla on ollut loosi nyt jo marraskuusta saakka ja yleensähän siinä käy niin, että hiljalleen se myynti hiipuu. Joten sikäli voisi olla järkevää ottaa tavarat sieltä hetkeksi pois. 

Olen viemässä tavaroita myyntiin KCL:ään, mutta en vielä tiedä että milloin. Varmaankin tuossa loppukuussa ois sellainen hyvä hetki. En viitsisi kauaa makuuttaa tavaroita tässä välissä kotona, sillä ne ovat vain tiellä. Ehkä on siis järkevää ottaa vielä muutaman viikon loosipaikka ja siirtää ne sitten laputuksen jälkeen KCL:ään. Pitää pohtia.

PikkuSiilissä näin jo edellisellä kerralla jotakin nostalgista. Esikoisella oli 8v sitten tummansininen lämpöpussi, jossa oli lumiukon kuva...ja sellainen oli siis myynnissä PikkuSiilissä. Hipelöin sitä, mutta jätin ostamatta. Asia jäi kuitenkin vaivaamaan, sillä pohdin miten kätevä se olisi kuopuksen lämmikkeenä pulkassa. Hintakaan ei päätä huimannut, vaan oli jopa ihan naurettavan matala.
Eilen kiersin putiikin taas läpi ja lämpöpussi oli edelleen myynnissä...tällä kertaa otin sen sitten mukaani :)

Lämpöpussi 1,25€

Mulle vinkattiin Naantalissa sijaitsevasta uudesta kirppiksestä. Lyhyen Googlettelun tuloksena löysin sieltä uuden second hand-putiikin nimeltä Kratti. Edellinen uusi kirppiskokemus oli vielä valitettavan hyvässä muistissa, mutta Kratista oli netissä nähtävänä kuvia ja se vaikutti oikein siistiltä paikalta.

Ongelmana vaan oli perille löytäminen. Tiesin kirppiksen sijainnin noin suunnilleen ja ilahduinkin siitä, kun huomasin ensimmäisen opasteen...niitä seuraamalla kun pääsisin varmasti perille. Paitsi että opasteet loppuivat siihen ensimmäiseen, joka oli samalla siis viimeinen.

Yhdestä lumikinoksesta pilkotti kaatunut opaste, joten tiesin ainakin olevani oikealla suunnalla, vaikka en ollutkaan vielä löytänytkään perille. Muutaman uuhkarin, peruutuksen ja ylimääräisen käännöksen jälkeen löysin perille. Mainitsin myyjälle opasteiden puuttumisesta ja siitä, että perille löytäminen ei ollut ihan helppoa. Myyjä pahoitteli tilannetta kertoen tietävänsä opasteiden puuttumisen ongelmaksi. Kirppikselle oli kyllä ollut opasteet, mutta ilkivallan seurauksena ne olivat kadonneet jo avajaisviikolla. Melko ikävää.

Kirppis poikkesi aiemmista kokemuksistani sikäli melkoisesti, että vaatteet oltiin jaoteltu kolmeen pitkään tankoon joista yhdessä tangossa oli miesten-, toisessa naisten-, ja kolmannessa lastenvaatteet..Vaatteet oltiin lajiteltu siten, että paidat olivat keskenään, housut keskenään jne. Lisäksi kukin vaateryhmä oli lajiteltu väreittäin.

Tämä oli ihan ok mutta pohdin sitä, että vielä kätevämpää olisi ostajan kannalta se, että vaatteet olisi kokojärjestyksessä. Onhan tuokin toki jo jotakin, että jos lähden paitoja etsimään, niin ne löytyy kätevästi yhdestä paikasta. Mutta kun mä harvemmin lähden etsimään vain housuja tai paitaa...mä yleensä lähden katselemaan josko meille löytyisi jotakin päällepantavaa, sen enempää etukäteen erittelemättä.

Olisi paljon näppärämpää etsiä miesten vaatetangosta koko L ja selata ne vaatteet läpi, kuin että joudun selaamaan koko tangon läpi, kuten siis eilen tein. Pohdin tässä nyt lähinnä siis sitä, että miksi viedä asia puolitiehen, kun sen voisi viedä loppuunkin saakka. Toki saattaa olla että tuossa on jokin sellainen pointti, mitä mä itse en nyt näe. Eli että tämä mun mielestä kätevä käytäntö ei sitä sitten kuitenkaan olisikaan :D

Kirppis itsessään oli siisti ja valoisa. Ja jopa avarakin. Ei ollut siis sellainen täyteen ahdattu tila, jossa ei ole mukava asioida. Hintatasoa on yhden käynnin perusteella hankala määritellä, mutta osa tuotteista oli kyllä melko arvokkaita. Toisaalta sieltä kyllä löytyi myös sitä hintatasoa, jota itse olen valmis maksamaan.
Vaatteiden taso kunnon suhteen oli ehkä vähän pettymys. Myynnissä oli useampi rikkinäinen tai tahriintunut vaate, sekä vaatteita joita oli pesty jo niin paljon, että värit olivat erittäin haalistuneita. Mutta toki sinne joukkoon mahtui myös parempikuntoisia vaatteita.

Ehkei tästä kirppiksestä muodostu lempikirppikseni, mutta aivan varmasti sinne suuntaan uudestaankin :)

Lindex unipuku 80 cm 2€

H&M housut 98 cm 2€

Lindex Bamse sammarit 104 cm 3 €

O.I.S laukku 5€

9 kommenttia:

 1. Itse en löytänyt viimeksi kirpparilta mitään. Toki yhdellä vain kävin ja aika paljon tyhjiä paikkoja oli. Toi lämpöpussi saattaa olla Emmaljungan jostain -90-luvun lopulta.:) Mutta ei ollu kallis ei.

  VastaaPoista
 2. Harmi, ettei sua lykästänyt :( Mäkin olen nyt viimeaikoina kieränyt kirppiksiä siten, etten kaikista paikoista ole löytöjä tehnyt, mikä on kyllä vähän kummallista. Tuntuu että ennen löysin aina kassi kaupalla kamaa :) Toisaalta nyt hakusessa on vaatteista isommat koot, eikä niitä ole myynnissä niin paljoa.

  En tuota pussia syynännyt niin tarkkaan, että oisin merkkiä löytänyt, joten voisi olla Emmaljungankin. Mutta vanha se varmaan tosiaan on, kun jo 2002 ostin moisen käytettynä. Tuolloin maksoin siitä tosin 10 euroa :D

  VastaaPoista
 3. Vitsi mikä hinta pussilla :O Näyttää hyvä kuntoseltakin et ihan hämmästys nyt :) Ihanan punasia housuja :)

  Taevahan Tosi

  VastaaPoista
 4. Tosiaan se oli melko edullinen :) Normihinta oli 2,50€ ja loosi oli puoleen hintaan. Mutta ei se 2,50€ ois ollut myöskään paha.

  VastaaPoista
 5. Iiks, meillä myös esikoisella (-01) oli tuo lumiukko-lämpöpussi. Silloin lämpöpussit oli jotain uutta ja upeaa. Ihanan nostalginen! :)

  VastaaPoista
 6. Ei tuo pussi Emmaljungan ole, ihan merkitön ja tavis lastentarvikekaupassa ollut aikoinaan myynnissä. Meiltä löytyy siis samanmoinen punaisena, joka on ostettu esikoiselle ja esikoinen on nyt 14v. :D

  VastaaPoista
 7. Jotenkin söpöä, että moni tietää tuon pussin ja on sellaisen joskus omistanutkin...ja jopa siis 14v sitten :O :D

  Kunhan parannutaan taudista, niin päästään testaamaan onko se edelleen lämmin. Muhkea ainakin on, eli ei pitäisi olla pesty ns. piloille :)

  VastaaPoista
 8. Meilläkin oli tuo pussi käväisemässä, mutta vihreänä! :-DD
  Kokeilin sitä rataspussina, mutta lapsi jolla on kengät jalassa vetäisi sen aina rattaiden jalkopäähän, sillä siinä ei ollut reikiä turvavöille jolla olisi saanut pidettyä pussia paikallaan. Eli ei toiminut meillä, mutta varmaan pulkkakäyttöön sopii hyvin.

  VastaaPoista
 9. Mulla ei ole enää mitään muistikuvaa siitä miten se aikoinaan toimi rattaissa, mutta kyllä me sitä on käytetty, eli kai se jotenkuten toimi. E

  Tosin epäilen, että vuonna 2002 ei ollut juuri valinnanvaraa, eikä mistään turvavyöreijistä lämpöpusseissa ollut vielä tietokaan :D :D

  VastaaPoista