perjantai 28. tammikuuta 2011

Villa Lyhty, lastentarvikekirpputori Vantaalla

Haaveenani oli päästä kirppistelemään Turun seudun ulkopuolelle ja nyt se haave toteutui :) 

Kävin Vantaan Rekolassa sijaitsevassa lastentarvikekirpputori Villa Lyhdyssä, joka on vastaavanlainen kirppis, kuin Mollamaija ja PikkuSiili. Kooltaan Villa Lyhty oli Mollamaijan luokkaa, eli PikkuSiiliä pienempi. 

Ensimmäinen asia jonka heti sisälle mennessäni huomasin, oli asiakasmäärä. Asiakkaita oli nimittäin melko paljon verrattuna siihen, mitä olen Turussa tottunut näkemään. Myös loosit oli melkolailla loppuun buukattuja (muutama loosi vain vapaana) vaikka loosivuokra oli kyllä melko korkea! Mutta mikäli asiakkaita on normaalistikin niin paljon kuin mitä oli torstaina, niin luultavasti sen loosivuokran saa kyllä katettua melko nopeasti :)

Minua varoiteltiin etukäteen siitä, että kova loosivuokra näkyisi myös tuotteiden hinnoissa, mutta mä olen kyllä nyt eri mieltä. Tosin mulla on vain yhden käyntikerran kokemus, joten ei kovin suuri otanta. Kyllä mä näkisin, että vaatteet olivat aikalailla samaa hintatasoa, joskin melkolailla huonompikuntoisia, kuin mitä Turussa. Aika paljon vastaan tuli tahraisia vaatteita, joka oli pettymys. Mä en itseasiassa tältä istumalta muista nähneeni yhtäkään loosia, jossa kaikki vaatteet olisivat olleet siistejä. Joskaan en katsonut poikien vaatteita sijaitsevia looseja, joten saattaa niitä siellä silti olla, vaikken niitä nähnytkään :)

Loosit oli aikalailla myllättyjä, eli kirppiksestä tuli siltä osin vähän nuhjuinen osa, vaikka kirppis itsessään oli muilta osin siisti ja miellyttävä. Tosin edelleen pitää muistaa se asiakasmäärä...jos siellä käy aina yhtä paljon porukkaa kuin mitä siellä oli kanssani samaan aikaan, niin ei mikään ihme, jos vaatteet eivät pysy loosissa kauniissa rivissä :D


 H&M juhlakengät ristiäisiin koko 18-19, 0,50€

 Remu toppapuku 74 cm 5€

H&M paita 98 cm 1,50€
 Hello Kitty paita 98-104 cm 3€

 Hello Kitty paita 134-140 cm 3€

H&M neuletunika 134-140 cm 4€

10 kommenttia:

 1. Upeita löytöjä kaikki! Noi kengät oli ihan superlöytö mielestäni, mielettömän nätit ja edulliset!

  VastaaPoista
 2. Oletpas taas ihania löytöä tehny :)

  VastaaPoista
 3. Itse myös huomasin kun asuin Helsingissä, että nuo kirppiskamat ovat paljon huonompi kuntoisia kuin täällä Turussa.
  Kivoja löytöjä.

  VastaaPoista
 4. Nyt taas vähän paremmin ymmärrän, miksi kaikki eivät löydä niin paljon hyväkuntoisia vaatteita kuin minä...niitä kun ei näemmä tosiaan ole samassa määrin muualla.

  Olin kyllä odottanut että asia olisi ollut päinvastoin...että siis Helsingissä ois ollut parempaa, mutta ei sillä kyllä ainakaan nyt ollut.

  VastaaPoista
 5. Kivat löydöt teit tuolla Villa Lyhdyssä!

  Harvemmin minäkään mitään kivaa löydän itsepalvelukirppiksiltä. Mutta live kirppiksiä täällä on aika paljon ja sieltä tekeekin sitten aika mahtavia löytöjä. Tietenkin mukaan mahtuu myös aina jokunen tahrallinen ja virttynyt vaate. Mutta kirppiksellä vaan pitää olla tarkka mitä ostaa ja tutkia vaatteet hyvin, sillä palautusoikeutta niissä ei ole :-)

  VastaaPoista
 6. Kiitos :)

  Tosiaan ne tuotteet pitää syynätä paikanpäällä kunnolla, jotta vikaostoksilta vältyttäisiin :)

  VastaaPoista
 7. Ensinnäkin, Villa Lyhty on Vantaalla ;)

  Mutta ensi kerralla, käväiseppä Akselissa (Espoon Mankkaa) tai Kervan Oliverissa :) Minustakin Villa lyhty on hieman nuhjuinen, vaikkakin luulen, että siihen vaikuttaa paljon lähinnä asiakasmäärän ja tilan epäsuhta. Kirppiskama kaikkialla on mielestäni muuttunut huonompilaatuiseksi laman myötä, mutta löytöjä kyllä tekee.

  terveisin joku tuolta budjukan kautta blogiisi eksynyt :)

  VastaaPoista
 8. Helsinki, Vantaa, Espoo...nehän on ihan samaa seutua :D

  Akseliin tosiaan haikailen ja toivottavasti sinne joskus pääsen :)

  VastaaPoista
 9. Valitettavasti tuo Villa Lyhty ryhtyi ahneeksi ja rupesi rahastamaan KAIKILTA asiakkailta 0,80snt palvelumaksua!!! :(

  VastaaPoista