sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Isompaa kokoa jemmaan ja kierrätysvaatteiden kierrätystä

Kävin tänään Eurokirppiksellä, mutta se reissu ei kovin kauaa kestänyt, sillä siellä oli melko vähän täysiä looseja. Löysin sieltä kuitenkin söpön Hello Kitty slipoverin kuopukselle.

 Hello Kitty slipoveri 86 cm 4€


KCL:ästä löysin vähän enempi. Mukaan tarttui pipo, jonka nähdessään keskimmäinen ilmoitti että se on sitten hänen. Onneksi se tosiaan on hänen kokoaan, jottei mennyt huudoksi :D Löysin keskimmäiselle myös muita vaatteita, joista osa menee jemmaan kasvua odotellessa.

 Olen nyt muutaman reissun verran etsinyt koon 92 cm paitoja valitettavan heikoin tuloksin. Onneksi ei ole kiirettä, sillä kuopus siirtyy siihen kokoon vasta luultavimmin loppukesästä. Mutta tulipahan taas huomattu, että jos meinaa vaatettaa lapset lähes kokonaan kirppisvaattein, niin siinä kohtaa niiden vaatteiden etsintä pitää aloittaa riittävän ajoissa. Välillä löydän kassikaupalla tavaraa, mutta välillä on tarjolla ei oota hyvinkin pitkään. Varsinkin siis jos etsin juuri jotakin tiettyä.

Alunperin mulla ei ole ollut mitään ideaa sen suhteen, että vaatettaisin lapseni lähes kokonaan kirppisvaattein. Mutta jotenkin tämä touhu on nyt lipsunut siihen suuntaan. Ja itse koen sen kyllä pelkästään positiivisena asiana. Olen löytänyt kivasti vaatetta myös itselleni, mutta miehen vaatteet hankitaan pääsääntöisesti edelleen kaupasta. Hänelle kun on paljon hankalampaa ostaa kirppikseltä kuin mitä meille muille. Toki välillä löytyy hyviä vaatteita myös hänelle, mutta ei siinä määtin, mitä lapsille tai mulle.

H&M pipo 86-98 cm 0,50€

 H&M huppari 98/104 cm 3€

H&M farkut 104 cm 3€
 Bogi paita 104-110 cm 1€


Olen tässä nyt muutamana iltana vähän puuhastellut. Päätin tehdä vanhoista vaatteistani maton. Vaatekaapissani on melko paljon harmaata ja ruskeaa ja koska niistä väreistä pidän myös sisustuksessa, niin materiaalien hankinta ei ollut vaikeaa. Leikkasin siis vanhoja, käytöstä poistuvia paitoja ja tunikoja matonkuteiksi ja virkkasin niistä maton. Sain tosin anopiltakin muutaman matonkuderullan, joten ihan koko matonvertaa en joutunut kuteita itse leikkaamaan.

En osaa virkata virkkuukoukulla, joten virkkasin sormien avulla. En myöskään osaa virkata ns. oikeasti, enkä tiedä miten matto kuuluu tehdä, joten lopputulos ei ole lähelläkään sitä, mihin joku osaavampi kykenisi. Mutta mulle tuo matto on tärkeä ja mä pidän sitä kauniina. Maton kauneus ei välttämättä ole nyt ukonäössä, vaan siinä että se on itse tehty. Särkevin sormin sitä virkkasin useamman illan, vailla niin mitään tietoa siitä, miten se oikeasti kuuluu virkata. Lopputulos on epätasainen, eikä nuo väritkään ole ehkä parhaat mahdolliset. Mutta mun mielestä tuo matto on silti kaunis.


6 kommenttia:

 1. Aivan ihana tuo slipoveri <3 !!!

  VastaaPoista
 2. Käsityön arvo ei ole siinä että sen pitäisi olla täysin oikein tehty tai miten taidokkaasti sen on tehty, vaan siinä että olet TEHNYT sen itse! (mun käsityöt on kans aika yksinkertaisi, eikä aina mitään täydellisiä, mutta esittelen niitä silti aina blogissani)

  Olen vaatettanut jo yhden lapsen lähes kokonaan kirppisvaatteilla ja on totta että siinä pitää ajatella vähän enemmän tulevaisuuteen. Kengille (etenkin kumppareille ja juhlakengille) mulla oli aina iso kassi mihin laitoin aina kaikki uskomattomat löydöt kirppikseltä. Sitten kun tuli esim. juhlat soviteltiin kaikki kassissa olevat juhlakengät läpi, ja useimiten jotkut niistä sopi :-))
  Muutenkin ostan aina varastoon kivoja juttuja joita löytyy vaikka olisivatkin isompaa kokoa. Sitten kun lapsi on taas kasvannut KAIKISTA vaateista ulos, niin siitä vaan penkomaan säilytyslaatikoita ja johan on lapsella taas vaatteita!

  VastaaPoista
 3. Mia: Niin onkin :D Hetken pohdin sen hintaa, mikä on melko kova...mutta se oli niin söpö, että päätin sen ostaa.

  Zanne: Samaa mieltä tuosta käsityöjutusta.

  Nyt tekis mieli ottaa kuva pienten kenkälaatikosta...meilläkin on siis laatikollinen kenkiä joista sitten kaivan aina kuhunkin kertaan sopivimmat popot :D :D :D

  VastaaPoista
 4. Tosi kivoja löytöjä olet taas tehnyt! Aivan mielettömän ihanat nuo H&M:n farkut ja se edellisen postauksen Ticketin takki!

  Onnea 1-vuotiaalle blogille!

  Tintti

  VastaaPoista
 5. Oi olipa ihania vaatteita ja tuo matto on ihan mahtava ja ihanan värinen. mun mummu teki joskus tuommosia pyöreitä mattoja kans :)

  ja sitten se tärkein

  Paljon Onnea Yksvee Blogille *kukkia* :)

  Taevahan Tosi

  VastaaPoista
 6. Tintti: Se ticketin takki on livenä vielä paljon nätimpi, kuin mitä kuvassa :) Harmi kun mulle ei ole noita kuvaajalahjoja suotu, jotta saisin kuvattu vaatteet paremmin.

  Ja nuo farkut on munkin mielestä tosi kivat...meillä on vastaavia pienemmässäkin kossa :)

  Taevahan Tosi: Tuossa on mun mielestä kiva valmis setti...paita, huppari ja housut. Passaavat värien ja koon puolesta kivasti yhteen :)

  Ja mummullas on sitten selvästi ollut hyvä maku :D

  Ja kiitos onnitteluista...kohta pääsee arpomaan voittajaa! :D

  VastaaPoista