lauantai 8. maaliskuuta 2014

Kuulumisia ja kirppistelyä

Tervehdys taas pitkästä aikaa!

Elämässä tuli yllätyksiä eteen, jonka tiimoilta kiire on ollut huima. Palasin muutaman päivän "varoitusajalla" takaisin työelämän pyörteisiin, joten aikaa bloggaamiselle ei ole oikein tahtonut löytyä yhtä paljon, kuin mitä ennen. Koska pikkumies on vielä ihan vauva, en tietenkään ole palannut töihin kokoaikaiseksi, vaan otin hoitaakseni vain yhden projektin, joka päättyy toukokuuhun mennessä. Tosin taisin kyllä ikään kuin vahingossa mennä lupautumaan töihin myös toukokuuksi ja kesäkuuksi. Mutta sen jälkeen palaan taas kotiäidiksi ja aikaa jää sitä kautta taas blogillekin enemmän :)

Vaatehuoneprojekti on vielä kesken. Ei pahasti, mutta jotain pientä vielä puuttuu. Ensi viikko on kovasti kiireinen, mutta suunnitelmiini kuuluu se kyllä ensi viikon aikana kuntoon saada. Listasin juuri tänään paperille kaikki "keskeneräiset" projektini. 

Niitä on 31 kpl. Plus vaatehuone. 

Ja itseni tuntien niitä uusia tulee nopeammin lisää, kuin mitä ehdin noita "vanhoja" saamaan valmiiksi. Mutta pyrin nyt parhaani mukaan keskittymään tuohon listaani ja olla ottamatta uusia projekteja. Se tulee olemaan kovasti hankalaa, mutta jospa tuo työnteko sitten veisi sitä "ylimääräistä" energiaa siinä määrin, ettei intoa uusiin projekteihin ihan niin suurissa määrin enää löytyisi :D

Ompelemaan en ehdi. En sitten niin mitenkään. Joten ompelukoneet saavat pölyyntyä pöydällä nyt jokusen viikon. Ensin pitää saada nuo muut projektit pois alta, tai ainakin edes osa niistä.

Laihduttaminen jatkuu edelleen. Tai jatkuu ja jatkuu...sanotaanko niin, että ruokahalu on kohentunut huimasti, enkä uskalla mennä vaa-alle :D 

Aivan varmasti on tullut jokunen gramma lisää, mutta mistään lihomisesta ei voida puhua. En ole ottamassa karistettuja kiloja takaisin, vaan aion edelleenkin päästä niistä eroon. Olen tehnyt jokusen "huonon valinnan" ruokailun suhteen, mutta missään nimessä en ole palannut menneeseen. Tavoitteeni on edelleenkin päästä sinne 62 kilon painoon (ehkä allekin) ja piste. Vaa-alle hyppään seuraavan kerran 1.4. Alkuun toivon, että vaakaan piirtyisi tuolloin normaalipaino. Mutta en usko nyt niin käyvän, koska viimeinen viikko ei ole mennyt aivan niin, kuin mitä soisi. Mutta en lannistu, enkä edes pode huonoa omaatuntoa. Vaan jopa päinvastastoin. Olen onnellinen siitä, että ruokahalu on nyt ollut parempi. Ja sen normaalipainon saavutan huhtikuun aikana. Mutta palaan tähän asiaan uudemman kertaa sitten huhtikuussa, kun on taas jotakin kerrottavaa :)

-365 tavaraa-projekti (joka muuttui -1000 tprojektiksi) on kyllä nyt täysin kuopattu. 

Olen hävittänyt kymmeniä tavaroita...varasin kirppispöydän toiselta kirppikseltä ja myin siellä noin 200 tuotetta. Tämän jälkeen olen tehnyt kotona suursiivousta, roudannut isot kasat tavaraa roskiin, käynyt läpi isoksi jääneet vaatteet (toimitan ne H&M myymälän "lumppukeräykseen"), lahjoittanut pikkumiehen pieneksi jääneitä vaatteita pahvilaatikollisen kaverille, antanut osan siskon pojalle ja hänen ystävlleen, joka odottaa vauvaa. Olen myös myynyt muutaman huonekalun netissä. 

Lisäksi kävimme lastenhuoneen lelukaaosta läpi, tehden siellä inventaariota. En ole mitenkään jaksanut laskea kaikkia tavaroita, joista olen luopunut. Mutta en varmasti valehtele, jos väitän, että tämän vuoden saldo on nyt vähintään 600 tavaraa. Todennäköisesti paljon enemmänkin. On aivan 100% varmaa, että se 1000 tavaraa tulee täyteen tänä vuonna. Todennäköisesti jo kesällä, koska pikkumies vaihtaa kohta vaatekokoaan kohta taas suurempaan ja kesän aikana koko vaihtuu vielä kertaalleen. Kun tähän lisätään tyttöjen pieniksi jääneet vaatteet (lähinnä syys/talvivaatteet, jotka eivät siis ensi kesän jälkeen enää mahdu päälle), sekä omat "liian suuriksi jäävät" vaatteeni, paukkuu se 1000 kpl rikki ihan kevyesti. 

Kirjaa en siis edes enää yritä pitää, koska tiedän, että saavutan tavoitteeni. Mutta tietynlaista ajatustyötä meinaan asian tiimoilta jatkaa. En aivan niin hyvin ole miettinyt ostamista, kuin mitä alkuun suunnittelin. Mutta olen kuitenkin edes jonkinverran tietoisemmaksi asian tiimoilta tullut. Ja sitä pidän hyvänä asiana. Joten vaikka tämä vähän tyngäksi jäikin, on tästä kuitenkin hyötyä ollut :)

Ulkona on KEVÄT! Tänään paistoi aurinko pitkästä aikaa ihan kunnolla ja nautinkin siis valosta ja lämmöstä kyllä ihan viimeiseen saakka. Tovin maltoin viettää tätä päivää sisätiloissakin, sillä olin sopinut siskoni kanssa treffit Pikkusiiliin. Tässä siis tämän päivän löytöni :)

 H&M pikeepaidat 68 cm 1€/kpl
KappAhl farkkushortsit 3€/kpl

H&M kääntötakki 74 cm 4€
Kengät 3€
 H&M kauluspaita 74 cm 1,50€
PO.P farkut 74 cm 3€

 Lindex takki 74 cm 3€
Lindex farkut 74 cm 2€

 Lindex velourhousut 74 cm 3€/kpl

 Lindex houtut 74 cm 3,50€ ja 4€

 PO.P farkut 80 cm 5€

 Lindex t-paita ja hame 104 cm 4,50€

H&M takki 104 cm 4€
 Zara takki 104 cm 4,50€

 H&M t-paita 98/104 cm 2,50€

 H&M t-paita 110/116 cm 2€

H&M mekko 116 cm 3€

6 kommenttia:

 1. Toivottavasti kerkeät myös jatkossa bloggaamaan, näitä on niin mukava lukea. Taas kerran olit tehnyt hyviä löytöjä. Onko lapset hoidossa silläaikaa kun olet töissä? Nuorin aika pieni vielä.. (Ei ole pakko vastata)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerkeän kyllä, koska kuten tuossa jo sanoin, niin en ole kuitenkaan kokopäiväisesti töitä aloittamassa. Aikaa jää kyllä bloggailuunkin, mutta ei välttämättä aivan samoissa määrin, kuin mitä silloin, kun en ole työelämässä. Tai sanotaanko niin, että kyllä mulla bloggaamiselle aikaa on, mutta jos en ole ehtinyt kirppistelemään, tai tuunaamaan, niin mulla ei ole mitään, mistä blogata :D

   Pääsääntöisesti hoidamme lapset itse. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että teen etätöitä, viikonlopputöitä ja arkipäivisin menen töihin joko ennen tai jälkeen miehen työvuoron. Lisäksi mies pitää osan kesälomastaan siten, että hän on kotona lasten kanssa, kun olen töissä.

   Näillä näkymin lapset ovat hoidossa maksimissaan 9 päivän ajan. Mutta koska hoitoaika on reilut 6 tuntia päivässä ja hoitajana toimii mummo (jota lapset tapaavat vähintään kerran viikossa, yleensä useamminkin), en usko asian muodostuvan ongelmaksi. Ja nuo hoitopäivätkin tulevat vastaan vasta kesällä, eli vauvakin ehtii vielä kasvamaan :)

   Poista
 2. voi että sinä teet mahtavia löytöjä, oon kateellinen! täällä meilläpäin mydään vain homeista kasariroskaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa tein kyllä kieltämättä todella hyviä löytöjä. Olihan siellä muutama hieman yläkanttiin hinnoiteltu vaate joukossa mukana, mutta muutama edukkaampi löytö sitten vähän kompensoi sitä loppusummaa kassalla. Tänään kävi hyvä tuuri, sillä olin liikenteessä juuri samaan aikaan, kun joku myyjä oli perustamassa uutta loosia. Suurin osa pikkumiehen vaatteista (ja noista 104 cm vaatteista) onkin siitä yhdestä ja samaisesta loosista :)

   Olen joskus ennenkin vinkannut siitä, että nettikirppikset ovat kyllä myös melkoisen hyvä ja kiva keksintö varsinkin heille, joiden lähiseudulta ei hyvää kirppistä löydy. En ole enää aikoihin käyttänyt huutista, mutta ainakin ennen sielläkin teki hyviä kauppoja. Siellä kun on mahdollisuus antaa palatetta, ei ihmiset yleensä sorru myymään "kuraa". FB:n kirppikset lienevät nykyään kaikkein suosituimpia, joten kannattaa etsiä oman lähiseudun kirppisryhmiä ja jättää niihin osto-ilmoituksia...josko sitä kautta löytyisi vaikka ihan joku "vakimyyjä", jolta ostat sitten isommankin kasan aina säännöllisin väliajoin :)

   Poista
 3. Nyt sain vihdoinkin aikaa kirjautua. Löytöjäsi on mukava lukea :) Tiedätkö muita blogeja joissa olisi näitä kirppislöytöjä pääosin? Itse mietin kovasti sellaisen tekemistä, mutta saas nähdä. Hiukan sekavalta tuo nyt ainakin näin ensisilmäyksellä vaikutti - jospa se siitä kun hiukan syvemmin perehtyisi. Mukavaa kevään alkua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan puhtaasti kirppikseen keskittyviä blogeja en montaakaan tiedä. Mutta jos semmoiset kirppistelyä sisältävät blogit kelpaa, niin kurkkaa vaikka blogini lukijoiden profiileja...aika monella heistä on blogi, joka pitää sisällään myös sitä kirppistelyä :)

   Ja ei muuta, kuin bloggaamaan, eli aivan ehdottomasti alat pitämään kirppisblogia, jos moinen kiinnostaa :)

   Poista