tiistai 15. huhtikuuta 2014

3. kauppareissu takana

Ja 4. 
Sekä 5. 
Ja jos nyt ihan totta puhutaan, niin myös 6. ja 7.

Mitä tähän nyt sitten sanoisi? Käykö esim. "hupsis!"? :D

Kyllä mä nyt alan hyvin vahvasti kallistumaan siihen suuntaan, että koska tämä penninvenytys ei nyt suju aivan niin hyvin, kuin mitä sen sujuvan ajattelin, jatkan tätä myös toukokuun ajan. Suunnitelmiini kyllä kuuluu tämä huhtikuukin ottaa ihan tosissaan, mutta toukokuussa puristetaan projektista sitten entistäkin enemmän irti. Otan siis opikseni huhtikuussa tekemistäni "virheistä" ja koitan viilata niitä sitten vielä parempaan suuntaan toukokuun aikana.

Muutamia yllätyksiä onkin tosiaan tullut esiin tässä matkan varrella. Tiedän kyllä, että meillä menee maitoa melko paljon, mutta kyllä se silti on vähän yllätyksenä tullut, että mitenkä paljon sitä oikeasti meillä kuluu. En ole tölkkimäärää laskenut (lasken kuun lopussa), mutta tuntuu siltä, että maitoa on jatkuvasti enää vain tilkka jäljellä. Ei auta, vaikka kannan sitä niska limassa, monta purkkia kerralla kaupasta kotiin...sitä tuntuu silti aina olevan se tilkka jäljellä ja kauppaan pitää siis suunnata sitä lisää hakemaan. Ja siinä onkin yksi syy sille, miksi olen käynyt kaupassa useammin, kuin mitä olin suunnitellut.

Mutta jos jotain positiivistakin, niin olen kuitenkin vähentänyt kaupassa käyntiä puolella viime kuuhun verrattuna. Ei huono, joskaan ei riittävän hyväkään. Mutta loppukuun aikana kiristän linjaani ja toukokuussa koitan sitten saada vielä paremman tuloksen aikaan :)

Ja palatakseni vielä siihen maitoon. Se siis tosiaan loppuu jatkuvasti. 5.4. kävin kaupassa ja ostin 8 litraa maitoa. Seuraavan kauppareissun tein 8.4. koska maito oli loppumaisillaan.
Suunnitelmiini kuului ostaa MONTA litraa maitoa, jotta ei tarvitsisi seuraavaa kauppareissua tehdä taas maidon vuoksi, mutta eipä onnistunut sekään suunnitelma. Pienessä K-kaupassa myytävissä maidoissa ei nimittäin ollut päiväystä montaakaan päivää jäljellä. Ja kun tähän lisäsi vielä sen, että maitolitran hinta oli päälle euron, päädyin ostamaan maitoa vain muutamaksi lähipäiväksi, eli 7,5 litraa. Samalla tein pari muuta "pikkutäydennystä".

8.4. K-market
16,28€

- - - 

Ja koska illemmalla muistin, että olin unohtanut ostaa pakastepussejä, kävin kaupassa uudemman kertaa. Olin tuolloin jo valmiiksi liikenteessä ja ajoin Lidlin ohi, jolloin päädyin kurvaamaan sitä kautta. Lidlissä tulee käytyä vain pari kertaa vuodessa, joten pitihän sitä kauppaa sitten koluta vähän enemmänkin läpi. Ja tehdä muutamat heräteostokset siinä samalla. Tietenkin.

8.4. Lidl
Pakastepusseille kertyi hintaa (muutamine heräteostoineen) 26,12€

Mutta jos nyt edes ihan vähän puolustella saa, niin sammutuspeite on kyllä ihan oikeasti tarpeellinen ja tärkeä jokaiseen kotiin. Meillä tehdään ranskiksia ja munkkeja rasvakeittimellä, jossa ei ole tiivistä kantta. Mikäli öljy lehahtaa tuleen, on sammutuspeite siinä kohtaa todella tarpeen. Sen sijaan noita herkkuja en osaa puolustella. Enkä palapelejä, sillä ei niitä olisi oikeasti tarvittu.

- - -

Esikoinen oli käynyt kirjoittamassa kauppalistaan (jääkaapissa oleva lappu, jonne kukin lisää tarpeitaan) PURU. Joten lähdin niitä sitten ostamaan. Kauppaan oli ilmestynyt myös uusi Ottobre, jota en kyllä ohita edes penninvenytyskuukautena! Muita lehtiä en osta enkä tilaa, joten tämän itselleni suon. Tai lähinnä lapsille, sillä lehtihän pitää sisällään kaavoja lastenvaatteisiin.

Koska maito oli jälleen kerran käymässä vähiin (miten voi olla mahdollista, sillä olin ostanut sitä vain 2 päivää aiemmin 7 liraa!!?), ostin sitäkin taas uudet 7 litraa.

Loin pitkiä katseita hyllylle, jossa myytiin Aleksanterin leivoksia...oih, ne on NIIN hyviä! Mutta jätin ne kauppaan. Sen sijaan ostin hilloa, jotta voisin tehdä ko. leivoksia itse. Näin pääsisin halvemmalla. Leivokset on kuitenkin edelleenkin tekemättä, joten ei se himo sitten niin järin suuri lopulta ollutkaan. Ostin myös toisen purkin hilloa, sillä purki oli niin hyvä. Ai että millä lailla hyvä? No siten, että kun siitä poistaa etiketin, on se sellaisenaan valmis kotiimme. Musta kansi kirkkaassa lasipurkissa. Täydellistä! Siihen tulen sitten laittamaan jotakin pientä ja tarpeellista. Vaikka nappeja, jos en muuta keksi :)

Ostin myös virpojille kasan herkkuja (virpojia tosin kävi vain kaksi, mutta sitä en voinut etukäteen tietää) ja saattaa olla, että sellainen suklaalevykin ostoskoriin eksyi, jota en ajatellut virpojille jakaa...

Lisäksi ostin muutaman rivin lottoa. Suunnitelmiini kuului tulla seuraavaksi lottomiljonääriksi. Pettymys oli kuitenkin karvas, kun lottolistaani myöhemmin tarkistin. Ei voittoa :D
 


10.4. S-Market
67,42€

 - - -


Seuraavan kauppareissun pistän kyllä nyt aivan täysin mieheni piikkiin. Mies keksi yhtäkkiä, että hän haluaa tehdä simaa. Nyt. Joten ei muuta, kuin kauppaan.11.4. S-Market
35,07€
 Alko
10,07 €

Tarkkasilmäisimmät ehkä huomasivat, että ostin jällen purkin Basilikaa. Ei, edellistä ei vielä käytetty loppuun. Se kuoli.

En todellakaan ole syntynyt viherpeukaloksi, eikä meikäläisestä sellaista koskaan tehtyä saa. Niinpä nyt odotan kuin kuuta nousevaa, että aurinko lämmittäisi siinä määrin, että pääsen pistämään yrttimaan kuntoon (eli kaivamaan pari kuoppaa ja törkkäämään yriti maahan). Yrtit nimittäin pysyvät hengissä koko kesän sinne sykyyn saakka ilman, että niille tekee yhtikäs mitään! Sen kun vaan käy napsasemassa palat persiljaa ja basilikaa, kun tarvetta ilmenee. Muutoin niiden voi vaan ns. antaa olla.
Sisällä tilanne on hieman toinen. Jos (ja kun) niitä unohtaa kastella, ne kuolevat. Ja ilmeisesti ne kuolee, vaikka niitä kastelee, sillä sanotaanko niin, että eipä tuokaan yksilö enää elämänsä kunnossa ole.

Kuvista löytyy myös pullo valkoviiniä. En todellakaan ole viinin ystävä (en ole aivan varma siitä, että olenko edes aikuinen, koska en juo kahvia, teetä, enkä viinejä), mutta risottoon se toki kuuluu olennaisena ainesosana. Ja koska risotto on ihan mielettömän hyvää, syömme sitä varmaankin joka kuukausi. Ei ehkä ruokana sieltä kaikkein edullisimmasta päästä, mutta jos sitä sitten jostakin muusta vähän nipistää?

- - -

Ja koska maito näytti taas uhkaavasti merkejä siitä, että se loppuu, piti jälleen kerran suunnata kauppaan. Samalla tein taas jotain pientä täydennystä, mutta en voi kyllä itseäni kovasti kehua noiden kauppalistojen tekemisen osalta. Sen saralla pitää siis vielä kovasti prepata.14.4. S-Market
30,14 €

Olen nyt vakaasti päättänyt, että seuraavan kerran käyn kaupassa vasta 17.4, eli torstaina. Maitoa on tosin enää vain vajaa 2 litraa, joten aika haastavaksi mene. Mutta aion silti pysyä pois kaupasta, eli maidon on riitettävä ja piste. Hanasta tulee vettä, joten janoa ei kukaan kuitenkaan joudu kärsimään :)

Yhteensä kauppaan on mennyt rahaa 464,78€, käyntikertoja 7.
 Budjetista on jäljellä 335,22€, käyntikertoja 0.


Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että koska nyt eletään kuun puolta väliä ja budjetista on käytetty jo yli puolet, tulee kukkaron nyörejä hieman tiukentaa tai muutoin budjetti paukkuu yli. Se nyt on aivan selvää, että käyntikerrat vedin aivan liian tiukille, mutta budjetissa meinaan aivan ehdottomasti pysyä!

2 kommenttia:

 1. Sanottakoon että maitoa ei todellakaan tarvis litkiä kuin vettä - edes kasvavan nuoren. Varsinki rasvaton maito on täyttä sontaa. Tekstin perusteella oot kerrassaan huono kaupassa käviä, et pysty ostamaan vain sitä, mitä lähit hakemaan :D mutta eihän se mitää jos on sellaiseen varaa! Kunhan kaikki tulis syötyä ettei turhaa mee ruokaa roskiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt, ei pidä olla noin negatiivinen :D

   Meillä taidetaan korvata osa vedestä maidolla, se myönnettäköön. Mutta kun maito nyt vaan sattuu maistumaan hyvältä, vesi ei. Pahempikin tilanne voisi olla, sillä voisimme korvata osan vedestä myös mehulla. Näen siis, että maito on tässä melko pieni paha. Ja maidon tulee maun vuoksi ihan ehdottomasti olla rasvatonta. Poikkeuksena sitten ruoanlaitto, jossa se voi olla vähän rasvasempanakin versiona :)

   Ja pakko kai se on myöntää, että kaupassa käynti ei kuulu vahvuuksiini. Tai ainakaan siis se ostoslistassa pysyminen. Ei mulla ole joka kerta varaa sitä kaikkein kalleinta pihvilihaa ostaa, mutta ei meidän talous pariin palapeliin tai karkkipussiin kaadu. Jos olisimme oikeasti tiukilla, eikä kyseessä olisi "vain hauska pieni projekti", pystyisin olemaan tiukempi ja tarkempi ostoksissani. Koska tuolloin olisi oikeasti pakko.

   Roskiin olen mielestäni heittänyt vähemmän, kuin mitä normaalisti. Olen koittanut tähän panostaa ja tulla tietoisammaksi ruokahävikin määrästä :)

   Poista