torstai 17. huhtikuuta 2014

8. kauppareissu takana

Onnistuin!

Vaikka maito oli jälleen kerran aivan lopuillaan ja jääkaappi tuntui muutoinkin huutavan tyhjyyttään, pidin pintani ja pysyin kaupan ovien ulkopuolella tähän päivään saakka. Ei tässä montaa päivää välissä ollut, mutta mun mielestäni aivan riittävästi. Mutta tosiaan, onnistuin. En mennyt eilen kauppaan, vaikka mieli tekikin.

Suunnitelmiini kuului tehdä tarkka ja kattava kauppalista. Ongelmaksi vain muodostui se, että pikkumies ei ollut äidin kanssa eilen illalla aivan samoilla linjoilla. Poika oli kovasti itkuinen, eikä siinä silloin tehdä tarkkaa kauppalistaa, vaan sylitellään ja paijataan pikkuista. Jotakin sain sentään listaan rustattua, mutta kyllä se silti melko kaukana oli siitä alkuperäisestä suunnitelmasta. Joskaan eipä se yllättänyt. Ei mulla taida asiat koskaan ihan siten mennä, kuin miten olen suunnitellut :D 

Ostoksiin mulla oli käyttää aikaa tasan tunti. Joten aivan jokaisen tuotteen kohdalla en ehtinyt hintavertailuja tekemään. Mutta suurimman osan kohdalla tarkistin litra/kilohinnan, mikäli tuote muutoin oli sellainen, jonka kohdalla olin valmis kokeilemaan jotain muutakin, kuin sitä, mitä aina ostan.

Koska viimekertaiseen "isomman satsin" ostokertaan joku kävi ihmettelemässä, että mihin rapiat 250 euroa oikein oli kadonnut, teen nyt tällä kertaa kuvakohtaisen hintalistauksen. Sen avulla hahmotatte hieman paremmin, että mikä maksaa ja mitenkä paljon. Tarkkaa listausta en ehdi rustaamaan, mutta kuvakohtaisen voin tehdä :)

Kävin tänään kahdesti kaupassa, sillä aamuinen tunti ei riittänyt aivan kaikkiin ostoksiin. Lasken kuitenkin nämä kaikki yhdeksi kauppakerraksi, sillä mikäli mulla olisi ollut enemmän aikaa käytettävänä, olisin toki ostanut nämä kaikki keralla. Nyt jouduin kuitenkin "keskeyttämään" ostosreissuni muun menon vuoksi ja jatkamaan muutaman tunnin kuluttua uudelleen.

28,10€


18,63€

8,58€

29,46€
 Summan tosin PITI olla vain 14,88€, sillä maitojauhe oli päiväystuote, jolloin hyllyssä luki hintana 1,99€/paketti. Kassalle saakka tieto ei kuitenkaan ollut kulkeutunut, sillä kuitissa näemmä lukee hintana 6,85€/paketti. Ilman tätä "penninvenytysprojektia" en olisi kauppakuittia todennäköisesti läpi kurkannut...joten projektin ansiosta "säästän" lähes 15 euroa, kun seuraavalla kauppareissulla käyn vilauttamassa kuittia asiakaspalvelupisteessä, josta saan liikaa maksetut rahat takaisin :) 

Ja mitä tuohon maitojauheeseen noin niin kuin muutoin sitten tulee, niin nuo paketit löytyi ihan vahingossa. Kävelin maitojauhehyllyn ohi, jolloin "tarjouskyltti" pomppasi silmilleni. En välttämättä kyllä juotavaksi maidoksi tuota valmistaisi, mutta ruoanlaittoon siitä saa maidot enemmän, kuin hyvin. Eikä muuten paina kassinpohjalla paljoa, jos vertaa valmiiseen maitoon. Ja oli edullistakin, sillä paketista tehdylle maidolle tulee litrahinnaksi vain 0,36€.

15,42€

27,72€

26,90€

 38,84€

10,90€
DVD tuli kaupanpäällisenä. Ihan kiva, mutta pidin enemmän siitä, että kaupanpäälle sai katsoa valitsemansa leffan maksutta Makuunin nettisivuilta. "Virtuaalivuokraaminen" on paljon järkevämpää, sillä se säästää luontoa. Joten ennemmin olisin ottanut vaikka yhden kerran katseluoikeuden tähän ko. ohjelmaan netin kautta, kuin että olin taas kantanut lisää kamaa kotiini pyörimään. 
Olisin toki voinut olla ostamasta tätä wc-paperia, jolloin olisin äänestänyt jaloillani. Mutta kun tämä on nyt yksi niistä tuotteista, joiden kohdalla olen tarkka...Lotus Soft Embo wc-paperista en ihan hevillä luovu. Se tosin taitaa sitten tarkoittaa samalla sitä, että olen itse osa ongelmaa, enkä ongelman ratkaisua tuon luonnon säästön osalta. Hmmm...

13,62€

Lisäksi mukaan tarttui 2 muovikassia, koska olin jälleen kerran ottanut liian vähän ostoskasseja mukaan. Yhteishinta koko kauppareissulle oli 218,53€, MUTTA tästähän saan vielä ne maitojauherahat takaisin, jolloin kauppalaskun hinnaksi tulee jäämään 203,95€.

Ja sitten se toinen kauppareissu, jonka siis tosiaan lasken samaan kuuluvaksi.

23,20€

4,07€

28,01€

11,93€

6,80€

Ja pari muovikassia vielä tähän päälle. Kauppalaskun hinta oli 74,39€.


Yhteensä kauppaan on mennyt rahaa 743,12€, käyntikertoja 8.
 Budjetista on jäljellä 56,88€, käyntikertoja -1.


No mutta miten tässä nyt näin kävi? :O
Myönnettäköön, etten laskeskellut kaupassa mitä ostokseni yhteensä tekivät. Ja se nyt sitten ikään kuin kostautui. 

 Huhtikuuta on vielä melkoisen monta (13) päivää jäljellä, joten tuo 56,88€ on kyllä nyt aivan älyttömän pieni summa loppukuulle. Toisaalta en usko tilanteen nyt kuitenkaan olevan aivan niin paha, kuin miltä se näyttää, sillä pakkanen on täynnä lihaa ja kaapista löytyy pottuja varmasti koko loppukuun tarpeisiin. Joten jos tiukkaa linjaa vetää, riittää että ostan vain maitoa, kasviksia ja hedelmiä. Tosin 1.5. on vappu ja kaupat on taas kiinni...joten mun tulisi pärjätä tällä jäljellä olevalla summalla aina 2.5. saakka, eli reilut 2 viikkoa. Hui!

Mutta aion kyllä pärjätä. Teen nyt niin, että laitan lompakkooni tasan 56,85€ rahaa ja teen kauppaostokset loppukuun ajan käteisellä. Tällöin on ikään kuin PAKKO olla kaupassa tarkkana. En siis todellakaan luovuta, vaikka melko tiukille tämä nyt meneekin :)

8 kommenttia:

 1. Pitääkö joka huoneelle olla oma pesuaine? Eikö yleispesuaine riittäisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei välttämättä pidä. Mutta en oikein keksi mitä haittaakaan siitä on, jos niitä pesuaineputeleita on useampaa sorttia, jos vaan löytyy tilat, missä niitä säilyttää :)

   Tykkään kovasti erilaisista tuoksuista ja siksi mulla on ollut tapana ostella useampia puteleita. Vessan haluan yleensä tuoksuvan sitruunalta tai vaihtoehtoisesti "mereltä". En kuitenkaan halua, että sohvalla istuessani nenääni kantautuu sitruunan tai meren tuoksu, vaan olohuoneessa tuoksun tulee siivouksen jälkeen olla esim. tuo Tolu Mänty.

   Käsitiskiaineen kohdalla ostan välillä omenaa, välillä kukkaistuoksua ja toisinaan sitruunaa. Nyt tuli käsitiskiaine kaupanpäälisenä noiden konetiskitablettien kanssa, joten tällä kertaa mennään sitten tuolla linjalla. Kaapissa on kuitenkin kukkaistuoksua, jota voin myös käyttää.

   Kloriten ostin kahdessa eri tuoksussa juurikin samaisesta syystä. On kiva saada vähän eri tuoksuja eri kerralla.

   En tiedä muista, mutta oma nenäni "tottuu" tuoksuihin melko nopeasti. Kun ostan uuden käsitiskiaineen, niin muutaman päivän ajan sitä käyttäessäni tunnen tuoksun voimakkaana. Sen jälkeen tuoksun teho ikään kuin laskee. Muutamien päivien kuluttua tuntuu siltä, ettei se juurikaan enää nenääni tuoksu. Mikäli otan käyttöön toisen putelin, se uusi tuoksu tuoksuu taas voimakkaana. Jos siis vaihdan vaikka viikon välein tuoksua, haistan ne voimakkaina. Ja siitä pidän. Toisaalta siivoan kyllä myös "tuoksuttomana", sillä käytän höyryimuria lattioiden pesuun. Sillä kun saa helposti ihan superpuhdasta :)

   Ja mitä nyt juuri tämänkertaisiin pesuaineostoksiin tulee, niin tuon kolmannen yleispesuaineputelin olisin normaalisti jättänyt kauppaan. Ostin sen nimittäin vain siksi, että kokeilen sitä, jotta saan tietää, että onko sen pesutulos ja tuoksu niin hyvä, että sitä tykkään käyttää. Jos on, voin jatkossa korvata sillä vaikka tuon Cif-yleispuhdistusaineen.

   Poista
 2. Hei!

  Kiitos mielenkiintoisista kauppaostoskertomuksista, tuli vain mieleen, että mitä ruokaa keksit tuosta jauhelihasta kun sitä ostat niin paljon? Onko sulla jotain salaisia j-lihareseptejä??? Kanaa tai kalaa käytät siis vähemmän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti salaisia reseptejä ei löydy :D

   Viimeaikoina jauhelihasta on tehty erilaisia kastikkeita (tomaatti, kerma, ruohosipuli), pataruokia (italianpata, kaikkea mitä kaapista löytyy-pata), laatikoita (makaronipohjainen, perunapohjainen), lihapullia (ananas ja koskenlaskijatäytteellä, sekä ilman täytettä) ja lasagnea.

   Jauhelihasta tulee aina välillä tehtyä myös keittoa, täytettyjä paprikoita, pizzaa, tortillaa, mureketta ja wokkia.

   Kalaa ei tule käytettyä juuri lainkaan. Tonnikalasalaattia syömme toisinaan ja tonnikalaa laitamme myös pizzaan täytteeksi. Lohta syömme ehkä sen 3 kertaa vuodessa.

   Broileria sen sijaan kyllä normaalisti käytämme lähes yhtä paljon, kuin jauhelihaa. Nyt ei vaan jostakin syystä ole broileria löytynyt juuri lainkaan -30% lapulla, joten sitä ei ole juuri tullut ostettua. Omiin suosikkiruokiini kuuluu aivan ehdottomasti broiler-risotto, sekä broilerimakaronilaatikko. Nam!

   Poista
 3. Voikun meidän lähellä olevassa Prismassa olis noin paljon jauhelihaan tarjoustuotteena, niin säästyisi meilläkin pitkä penni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläpäin Prismat laittaa -30% laput ilmeisesti heti aamusta. Käyn Prismassa yleensä klo 9-10 välillä ja silloin lihatiskillä on punaisia lappuja vinot pinot. S-market sen sijaan hinnoittelee aletuotteet monasti iltapäivästä. Joten jos mahdollista, käy kaupassa joku kerta hieman eri aikaan, kuin mitä olet käynyt...josko sitten löytyisi lihaa paremmin myös punaisella lapulla? :)

   Poista
 4. Tuntuu ihan järjettömältä tuo teidän jauhelihan kulutus!
  Mitä teitä on...6 henkeä perheessä. Jauhelihaa on pienelle kylälle :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis nuohan menee surimmilta osin pakkaseen...ei me sentään nyt ihan tätä määrää parissa päivässä syödä :D

   Kyllä me varmaan suunnilleen "normimäärä" lihaa kulutetaan. Ainakin luulen niin, sillä ihan perus ruokaohjeiden mukaan me ruokaa tehdään. Emme siis lisää jauhelihaa tuplamäärää ohjeeseen verrattuna, mikäli emme siis samalla sitten tuplaa ohjetta kokonaisuudessaan :)

   Syömme joka päivä 2 lämmintä ateriaa johon lihaa tai broileria käytämme. Kasvisruokaa syömme max 2 kertaa kuussa, kalaruokia harvemmin. Jauhelihaa syödään tosiaan suunnilleen sama määrä, kuin broiler-ruokia...poikkeuksena nyt, kun broileria ei tosiaan ole alelapuilla näkynyt. Tai on, mutta marinaadissa. Ja niitä kyllä tulee ostettua todella harvoin :)

   En tiedä montako jauhelihapakettia pakkasessa on, mutta tarkoitunsenani ei ole ostaa jauhelihaa enää tämän kuun aikana, sillä pakkasen sisältö jauhelihan osalta riittää kyllä loppukuun tarpeisiin :)

   Poista