keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Huhtikuun penninvenytys on pulkassa! (Eli ei muuta, kuin toukokuun kimppuun)

En onnistunut. Jos väittäisin yrittäneeni parhaani, valehtelisin. 

Koen kuitenkin myös onnistuneeni. Vaikka kaupassa tuli edelleen käytyä melko usein, vähensin kaupassa ravaamista silti ihan hurjasti. Ja vaikka budjetti paukkui aika pahasti yli, käytin kauppaan tässä kuussa yli 200 euroa vähemmän rahaa, kuin mitä viime kuussa. En siis osaa ajatella pelkästään epäonnistuneeni. 
 
 Yhteensä kauppaan on mennyt rahaa 1028,99€ (maaliskuussa 1257,56€),
käyntikertoja 13 (maaliskuussa 32).
 Budjetti ylittyi 228,99€, käyntikertoja tuli 6 liikaa.

Opin taas elämästä vähän lisää. Tai sanotaanko niin, että sain taas muistutuksen asiasta, jota en ollut ottanut riittävissä määrin huomioon. Elämässä sattuu ja tapahtuu, eli yllätyksiä tulee eteen. Auton hajoaminen hankaloitti budjetissa pysymistä, sillä alkuun ei ollut mitään tietoa siitä, että kauanko auton korjaaminen kestää. Kun sain kyydin kauppaan, ostin sieltä siis tarpeita pitkälle eteenpäin sillä ajatuksella, että en välttämättä pääse kauppaan aivan lähipäivinä. Ja niin siinä itse asiassa sitten kävivikin, sillä olen edelleen autoton. Ja valitettavasti tulen olemaan sitä vielä (oman mittapuuni mukaan) pitkään. 
 
Koska en muista kaikkia auton osien nimiä (eivät varsinaisesti kuulu kiinnostukseni kohteisiin), en enää muista mitä kaikkea autosta hajosi. Mutta ainakin jakohihna ja 20 venttiiliä. Lisäksi kansi pitää koneistaa, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan. Jostain pumpustakin joku jutteli, eikä siinäkään tainnut olla vielä ihan kaikki. Auton korjaus tulee kestämään yli 2 viikkoa ja korjauksen hinta-arvion kohdalla puhutaan tonneista. Harmittaa. 
 
 Osaan kuitenkin onneksi nähdä asioissa myös niiden positiiviset puolet. Nyt, kun en pääse neljän seinän sisältä kovinkaan kauas, on mulla enemmän aikaa tuunata ja puunata kotia. Olenkin ottanut työnalle uuden projektin, josta siis luvassa lisää viimeistään ensi viikolla. Eilen siivosin varaston, kun kerrankin oli ylimääräistä aikaa. Lapsillakin on ollut hauskaa, kun harrastuksiin on menty auton sijasta kävellen ja työkuviotkin olen saanut hoidettua niin, että autottomuus ei kaada koko pakkaa.
 
Ja mitä tuohon rahaan tulee, niin vaikka summa on suuri, niin kyseessä on vain raha. En ole oikein koskaan osannut antaa rahalle sen suurempaa arvoa, sillä elämässä on paljon tärkeämpiäkin asioita, kuin raha. Kun auto hajosi, oli tilanne todella pelottava. Kyydissäni oli 3 nuorinta lastani ja yhtäkkiä huomasin auton sammuneen ja ohjauksen pettäneen alueella, jossa nopeusrajoitus on 80 km/h. Todellisuudessa ohjaus ei ollut pettänyt, vaan ohjaustehostin ei vain enää toiminut, mutta en tiennyt sitä juuri sillä sekunnilla, kun tilanne oli päällä, eikä auto tuntunut kääntyvän, vaikka sitä kääntää yritin. Pelästyin siis ihan tosissani. Sen rinnalla, että lapsille ei sattunut mitään, on ne tonnit aika mitättömiä.

Lupasin jatkaa penninvenytystä myös toukokuun ajan ja sen teen. Tavoitteeksi asetan 10 kauppakäyntiä ja 800 euroa. Budjettihan meni nyt melko pahasti yli, mutta mikäli mulla olisi oma auto käytössä, olisin saanut tuosta ihan kevyesti nipistettyä ainakin 100 euroa pois. Kävin nimittäin tänään kaupassa sillä ajatuksella, että seuraava kauppakäynti saattaa olla vasta maanantaina, joten tein siis vähän isommat (148€) ostokset.

Kuvia näistä viimeisimmistä ostoksista ei nyt ole, sillä tänäänkin tilanne oli melko hektinen, kun saavuin kasseineni kotiin. En siis viitsinyt pitää tuotteita lämpimässä, vaan laitoin ne nopeasti jääkaappiin, jonka jälkeen ryntäsin ruokkimaan nälkäisen vauvan ja nälkäiset pikkutytöt. Mutta pyrin kyllä taas jatkossa kuvaamaan ostokset.
 
Maidon kulutus on ollut asia, joka on yllättänyt. Sitä kun tuntuu kuluvan melkoisesti. Laskinkin nyt, että montako litraa maitoa olen ostanut maaliskuun aikana. Ja tulos oli peräti 60,5 litraa. Ei ihme, jos tuntuu siltä, että sitä saa olla aina roudaamassa maitoa kaupasta kotiin, sillä tottahan se on!
 
Ja koska elämässä voi todella sattua ja tapahtua yhtä sun toista, koitan elää toukokuun niin, että venytän penniä tiukemmin alkukuusta...jos loppukuusta näyttää siltä, että budjetti tulee pysymään, voin sitten elellä vähän leveämmin. Joten ei muuta, kuin toukokuun "penninvenytyshaasteen" kimppuun :D
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti