sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Epäkäytännölliset keittiön avohyllyt käytännöllisiksi...näin se tehdään!

Olen suunnilleen ikuisuuden miettinyt sitä, että mitä ihmettä teen keittiön epäkäytännöllisille avohyllyille. Ne ovat syvät, mutta muutoin kovin kapoiset ja matalat, eikä niihin siis oikein saa mitään järkevää esille. Suunnittelin hankkivani hyllyihin kauniit korit, mutta suunnitelmani ei kuitenkaan edennyt, sillä sopivia koreja ei löytynyt, vaikka kuinka etsin.

Ylähyllyn alin lokero on (vahingossa) muuttunut "romuhyllyksi", jonne siis aina aika-ajoin kerääntyy kyniä, käytettyjä paristoja, koruja jne. Ennemmin ne romut piilottaisi koreihin, mutta kun sopivia koreja ei ollut tarjolla, piti ottaa käyttöön suunnitelma B ja tehdä hyllyihin sopivat laatikot itse.Takataskussa on vielä toinenkin idea laatikoiden suhteen.

Mikäli joskus kyllästyn laatikoiden ulkonäköön, voin muokata niitä melko pienellä vaivalla. Suunnittelin poraavani laatikon takalevyyn reijät ja laittavani siihen vetimen. Laatikon voi siis halutessaan kääntää toisinpäin, jolloin nykyinen etulevy muuttuu takalevyksi ja takalevy etulevyksi.

Vetimen avulla ulkonäkö muuttuu melko radikaalisti...ja erittäin pienellä vaivalla. Vetimet saan haettua kierrätyskeskuksesta, jolloin niille tulisi hintaa vaivaiset 3-6 euroa, vetimistä riippuen. Ja jos vetimet alkavan kyllästyttämään, voi ne taas irrottaa ja kääntää laatikot takaisin näin päin.

Ei huono, eikö? :D

6 kommenttia:

 1. Hieno tuunaus! Meilläkin on tuollaiset romunkerääjälokerikot ja voi luoja mitä kaikkea sinne kertyykään... Hankin niihin jokin aika sitten lokerikkoja pienemmät väliaikaiset laatikot kun en sopivampiakaan löytänyt. Miksiköhän kukaan ei myy sopivia koreja tai laatikoita, uskon että niille olisi kysyntää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä nuo eivät sitten kuitenkaan ole standardikokoisia? Mitään muuta, edes jokseenkin järkevää syytä en sille ole keksinyt, että miksi niitä sopivia laatikoita ei ole mistään saatavana. Mutta tosiaan...jos niitä olisi tarjolla, kysyntää varmasti löytyisi :)

   Poista
 2. Hei aivan mahtavat! Meillähän on kanssa nuo ei niin kätevät avohyllyt, siis kuka ne on keksinyt?! Ne on koko ajan täynnä erilaista rompetta. Olen jo hetken etsinyt niihin ovia, mutta kulmahyllyssä se on hieman haastavaa. ehkä joku päivä saan jotain aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen, että joku mies :D

   Uskon nimittäin, ettei kovinkaan moni nainen moisia keittiöönsä halua. Tai jos joku nainen on ne keksinyt, on hän selvästi tehnyt sen kiusallaan :D

   Poista
 3. Tulipa kertaheitolla siistin näköistä :) Mahtava idea nuo kääntölaatikot! Kiva kun saa kertaheitolla uutta ilmettä keittiöön. Yleensä se onkin niin, että kun etsii juuri oikeilla mitoilla olevia laatikkoja niin ei tule sitten millään vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiön romnurkkaus koki tosiaan muodonmuutoksen parempaan laatikoiden avulla :)

   Poista