sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Hurahdus-ilmiö

Jottei blogi muutu vain ja ainoastaan "penninvenytykseksi", lienee välillä olla ihan hyvä idea esitellä myös viimeaikaisia kirppislöytöjä. Tosin kyllähän sen kirppistelynkin voi penninvenytykseen tietyllä tapaa liittää, sillä säästäähään siinä aivan mielettömät summat, kun ostaa uuden sijasta käytettyä.

En enää aivan tarkasti muista milloin aloitin kirppistelyn. Ensimmäiset muistikuvani siitä, että olen kolunnt kirppiksiä läpi ovat ajalta, jolloin olin vielä teini. Ja koska ikää on mittarissa jo 30v,  on siitä tovi jos toinenkin jo aikaa. En kuitenkaan vielä tuolloin käynyt kirppiksillä säännöllisesti, vaan lähinnä vain silloin-tällöin. Ellen nyt aivan väärin muista, niin kirppistely tuli vahvemmin kuvioihin silloin, kun aloin odottamaan esikoistani. Tästäkin on jo 12 vuotta aikaa. Tosin vielä tuolloinkaan en ollut aivan näin "hurahtanut" kirppistelemään, kuin mitä nykyään olen.  Luultavasti hurahdus on tapahtunut noin 6 vuotta sitten, kun aloin odottamaan toista lastamme. Ja mitä ilmeisimmin hurahduksesta on tullut pysyvä ilmiö, sillä laantumisen merkkejä ei näy.

Hurahtaminen on tarttuvaa. Se on nimittäin levinnyt myös lähipiiriini.

Vein siskoni ensimmäistä kertaa kirppikselle jokunen vuosi sitten ja sille tielle hänkin jäi. Siskoni sai ensimmäisen lapsensa alkuvuodesta, eikä hän ole tainnut ostaa lapselleen yhtäkään vaatetta uutena. Myös hänen oma vaatekaappinsa koostuu melko pitkälti kirppikseltä ostetuista vaatteista. Hän on omalta osaltaan levittänyt kirppisbuumia myös ystäväpiiriinsä, ja buumi onkin levinnyt kulovalkean tavoin.

Myös omaan ystäväpiiriini kuuluu yksi jos toinenkin ihminen, joka on koukuttunut kirppistelyyn. Alkuun moni oli hieman skeptinen asian suhteen, mutta siinä kohtaa, kun olen saanut heidät kerran reissuun mukaan, on mieli muuttunut. Ja aika monesti nykyään käykin niin, että kun soittelen ystävilleni ja kyselen kuulumisia, ilmoitetaan puhelimen toisessa päässä, että "Hyvää kuuluu, olen juuri kirppiksellä" ;)


Me &I paita 122/128 cm 0,50€
Lindex housut 74 cm 0,50€

Paita on vielä aikalailla iso pikkumiehelle...mutta paidan onkin tarkoitus törmätä saksien kanssa ja muuttua pipoksi. Pikkumiehen oranssiin välikausihaalariin nimittäin sopii oranssi-ruskea pupupipo enemmän, kuin hyvin :)

Rukka sadetakki  ja kurahousut 86 cm 6€

Me&I siilijumpsuit 98/104 cm 10€

Aikalailla iso tämäkin on vielä tuolle pikkumiehelle...mutta neideistä nuorin ilmoitti tämän nähdessään, että hän haluaa sen. Ja sehän sopii, sillä kooltaan tämän pitäisi olla hänelle melkolailla sopiva. Ihmettelen tosin nyt sitä, että miten neiti "olen prinsessa ja haluan vaaleanpunaisen röhvelöhameen päälleni ja kaikki äidin helmet kaulaani ja vielä korkokengätkin" haluaa pukea päälleen tummanruskean jumpsuitin, jossa on turkoosi siili. Mutta en valita. Ihan kiva, että neiti hienohelmalle kelpaa edes joskus jokin muukin, kuin ne röhvelöt :D

H&M takki 7,90€

Esikoisen takkivalikoima kasvaa hitaasti, mutta varmasti. Vielä toivoisin jokusen kivan takin löytyvän, sillä ainakin jonkinlainen trenssityyppinen takki mekon kanssa on vielä löytymättä.

Alla olevat helmet maksoivat 1€/kuvan tuotteet. Helmistä osa menee omaan käyttööni, osa esikoiselle ja osa pikkutytöille.
9 kommenttia:

 1. Kivoja löytöjä. Pitäs itselläkin pitkästä aikaa tehdä kirppispostaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tee ihmeessä, niitä on aina kiva lueskella :)

   Poista
 2. Kirppikset on kyllä parhaita. Varsinkin pienten lasten vaatteita on paljon tarjolla. Itsekin kirppistelen viikottain mutta en juuri koskaan löydä mitään. Siksi tykkäänkin lukea tätä sun blogia kun teet niin hyviä löytöjä. Jatka samaan malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että viihdyt blogissani :) Ja parempaa kirppisonnea sinulle jatkossa :)

   Poista
 3. Minäkin hurahdin muutama vuosi täysin kirppis touhuun, ostan ja myyn kirpparilla. Olen säästänyt todella paljon rahaa, kuitenkaan laadusta tinkimättä. Etsin yleensä ensin kirpparilta ja jos en löydä sieltä, sitten siirryn kaupan valikoimaan. Löytämisen riemu on paras riemu!

  VastaaPoista
 4. Minäkin muutama vuosi hurahdin kirppistouhuun. Olen innokas kirppareiden kiertäjä. Olen säästänyt aikamoisen summan rahaa. laadusta kuitenkaan tinkimättä. Etsin ensin kirppareilta ja sitten jos en löydä sieltä, lähden etsimään kaupasta. Löytämisen ŕiemu on paras riemu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös mulla on tapana ensin suunnata kirppikselle ja mikäli sitä kautta ei tärppää, niin vasta sitten käyn etsimässä uutena :) Ja juhlavaatteiden suhteen pyrin ennakoimaan hyvissä ajoin, eli juhlavaatteita tulee ostettua ilman tarvettakin, sillä kyllä niille se tarve ennemmin tai myöhemmin kuitenkin tulee :)

   Poista
 5. Täällä kans yks hurahtanut kirppareihin :) Ei meinaa vaan enää raaskia ostaa kaupasta, kun kaikki tulee melkein ostettua kirppareilta :D Seuraan myös aktiivisesti tätä blogia, kirppispostaukset ovat aina mielenkiintoisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin on tainnut tulla tietyllä tapaa vähän pihi. Kirppiksiltä kun saa ostettua niin paljon halvemmalla, tuntuu ne kaupan hinnat ihan hirmu suurilta :) Ja kiva kuulla, että sinäkin viihdyt blogissani :)

   Poista