perjantai 25. huhtikuuta 2014

Vinkki ompelulankojen säilytykseen

Googlettelin pitkään ja hartaasti, mutta mitä ilmeisemmin vähän väärillä hakusanoilla, sillä kovinkaan moneen eri säilytysratkaisuun en törmännyt. Mutta ei sen niin väliäkään koska se riittää, että löytää yhden hyvän :)

Monella on tapana säilyttää omelulangat telineessä, joka on käytännössä levy, johon on kiinnitetty puutappeja. Halusin itse kuitenkin hieman estettisemmän ratkaisun langoilleni, sillä olin suunnitellut lankojen säilytyspaikaksi ompelukaappini pöytätasoa, jolloin langat olisivat esillä ja helposti saatavilla. Samalla ne tosin olisivat myös pölyn armoilla, mikä puolestaan taas oli sitten hieman huonompi juttu.

Lopulta kuitenkin löysin täydellisen ratkaisun nimeltä teelaatikko <3

Googlettelin aikani ja laskeskelin, että paljonko suunnitelmani tulisi euroissa maksamaan. Aika paljon. Ja se oli vähän huono juttu. Kirppistelyn myötä olen muuttunut tietyssä suhteen hieman pihiksi ihmiseksi ja mm. tässä se nyt tuli esiin. Pähkäilin pitkään sitä, että onko järkeä maksaa lähemmäs 100 euroa lankarullien säilytyslaatikoista, sillä kyllä ne lankarullat voi tarpeen mukaan säilyttää vaikka kenkälaatikoissa. Lopulta tulin siihen lopputulokseen, etten aikoisi niin suurta summaa siihen investoimaan, vaan koittaisin keksiä jotakin muuta tilalle.

 Onni kuitenkin potkaisi, sillä törmäsin tarjoukseen, jota en kertakaikkisesti voinut ohittaa. Teelaatikoita myytiin sisustusliikkeessä tarjoushintaan 6€/kpl! Ostin kaikki myytävänä olleet 5 laatikkoa, sillä ainakin 3 laatikkoa tulisin tarvitsemaan tavallisille lankarullille, jonka lisäksi tarvitsisin 1-2 laatikkoa puolarullille, sekä pienemmille lankarullille.

Tässä kohtaa otin käyttööni monen muun käyttämän "lankarullateline"-idean. Nikkaroin mittojen mukaan sahattuihin laudanpätkiin muutaman puutapin kiinni. Mitoitin laudat niin, että ne mahtuivat teelaatikkojen sisään, kun laatikoista poisti muutaman väliseinän. Mikäli pieniä lankarullia tulee haalittua enemmänkin, teen laatikkoon "täyspitkän" lankarullatelineen. Puolarullia yhteen tappiin mahtuu peräti kolme, eli puolia mahtuu telineeseen yhteensä 48 kpl...eipä mulla taida olla puolia lähellekään riittävästi, jotta saisin telineen täyteen :D

Kätevät, kauniit ja ihanat! <3
Vielä laatikot ovat vähän "tyhjää täynnä", mutta eiköhän niihin vielä täytettä saada, kun taas pääsen kangaskaupoille ja ompelemaan. Ompeleminen ei nyt kuitenkaan muutamaa pikku poikkeusta lukuunottamatta ole ajankohtaista, sillä nyt on kevät...ja kevät on sitä aikaa, kun maalisuti alkaa enenevissä määrin viuhuamaan. Heti, kun ilman vielä vähän lämpenee, vuoraan takapihan muovilla ja suuntaan keskittymiseni tiukasti maalauspuuhiin. Jospa tämä kuvassa näkyvä ompelukaappikin saisi vihdoinkin uuden värin pintaansa :)

Pahoitteluni, mutta jouduin laittamaan kommentointiin "sanakyselyn" päälle, sillä roskakommentteja tulee nykyään päivittäin, jopa useamman kertaa. Josko se tätä kautta hieman rauhoittuisi?

4 kommenttia:

 1. Onpa kauniit rasiat ja ihana idea säilyttää lankoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään sen mieluisan säilytysratkaisun löytyminen kestikin, mutta onneksi maltoin odottaa :)

   Poista
 2. Tyylikäs idea! Osaatkos sanoa, miten kauan polyesterlanka (coats duet) säilyy ilman, että se haurastuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä valitettavasti osaa sanoa. Omat lankani lienevät osittain 10+ vuotta vanhoja ja toimivat edelleen :)

   Poista