maanantai 28. huhtikuuta 2014

Dyykattua ja tuunattua kera kirppistelyn (sekä vähän herkuttelua)

Yritän tosissani muuttua viherpeukaloksi, mutta en tahdo onnistua siinä sitten niin millään. Periksi en kuitenkaan aio antaa, vaan joku kaunis päivä ikkunani äärellä kasvaa maukkaita herneenversoja. Ei ehkä ihan lähipäivinä, sillä herneeni homehtuivat liiallisen kastelun tuloksena...mutta joskus vielä onnistun. Lupaan sen :D

Purkit tuunasin tyhjistä maitopurkeista. Ne saivat ympärilleen vanhan kirjan sivuja, sekä kaikenlaista pientä koristetta, mitä kaappien kätköistä sattui löytymään...nauhaa, pitsiä, höyheniä, leimasinkuvia, niittejä, lasihelmiä jne.


Purkit sijoitin roskiksesta dyykkaamani korin kanssa matalaan laatikkoon, jonka nikkaroin pari päivää sitten. Laatikon vaneripohjan hankin uutena, mutta laidat on kierrätyspuuta.


Jokunen aika sitten taisinkin mainita, että tarkoitukseni on säästää säilykepurkkeja tuikkukipoiksi. Jokunen niitä on jo kaappiin kertynyt ja tässä niistä yksi. Tosin tämä purkki ei mene nyt ainakaan suoraan tuikkukipoksi, vaan se päätyi siivouskaappiin säilytyspurkiksi ruuvimeisseleille yms. työkaluille. Nämähän ovat kyllä kauniita ihan tällaisinaankin, eli eivät välttämättä tarvitse maalipintaa päälleen. Mutta tällä kertaa päädyin spraypurkkia kuitenkin heiluttelemaan :)


Jotain pientä ja kivaa uuttakin on löytynyt kotiin viime aikoina. Kirppikseltä, tottakai.

Kynttilänjalat 3€

Matto 4€


Eräässä "penninvenytysprojektin" kuvassa vilahti pääpiirteittäin aineksen tähän herkkuun. Mmmmmm...ei Marabou, vaan Pika banofee. Voi nams, miten herkullista!

Pohja

1/2 pkt (à 400 g) Digestivekeksejä
100 g margariiniä

Täyte

2 dl kuohukermaa
1 pussi Fazer Omar-makeisia
3 banaania
1 rkl sitruunanmehua
2 dl kuohukermaa
200 g turkkilaista jogurttia

Koristeeksi

kaakaojauhetta

Työvaiheet:

  • 1. Hienonna keksit, lisää joukkoon sulatettu rasva. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin.
  •  
  • 2. Kiehauta kattilassa kerma ja lisää makeiset. Anna kiehua hiljalleen sekoittaen 10-15 minuuttia. Nosta kattila jäähtymään esimerkiksi kylmävesialtaaseen. Levitä kylmä kinuski vuokaan keksiseoksen päälle. 
  •  
  • 3. Viipaloi banaanit. Valuta banaaneille sitruunanmehua. Vaahdota kerma ja lisää jogurtti. Levitä banaanit vuokaan kinuskin päälle ja pinnalle kerma-jogurttiseos. Koristele banoffee kaakaojauheella.
  •  
  • Ohjeen mukaan banofee tarjoillaan heti. Omaan makuuni se on kuitenkin ehdottomasti parempaa seuraavana päivänä, joten mikäli maltat pitää herkusta sormet erossa, maistele sitä vasta seuraavana päivänä. Ja nauti! 

4 kommenttia:

  1. Olipa mukava lukea mitä oot löytänyt kotiin. Hienoja löytöjä oot tehnytkin. Näyttää hyvältä tuo banofee taidan kokeilla tehdä tuollaista vapuksi, vaikken mikään jauhopeukalo olekkaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jauhot ei pysy mullakaan kätösissä, mutta banofee kyllä onnistuu. Sen salaisuus on siinä, että siinähän ei oikeastaan ole edes mitään leipomista :D

      Poista
  2. Nams! herkulliselta näyttää... varmaa pakko testata. Ja kivoja löytöjä oot taas tehny! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä aidosti ihan superherkkua, joten kannattaa kokeilla :)

      Poista